Yunanistan'dan Türk Sürücülere Yeşil Işık - Son Dakika
Dünya

Yunanistan'dan Türk Sürücülere Yeşil Işık

ATİNA (İHA) – Türkiye’den Yunanistan’a otomobille gidecek olan ziyaretçilerin uluslararası ehliyet alma zorunlulukları kalktı.

16.09.2014 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ATİNA (İHA) – Türkiye'den Yunanistan'a otomobille gidecek olan ziyaretçilerin uluslararası ehliyet alma zorunlulukları kalktı.

Türkiye pasaportlarına vize verilmesi konusunda son yıllarda kolaylıklar sağlayan Yunanistan şimdi de ülkeyi arabaları ile ziyaret edecek olanlara iyi bir haber verdi. Türkiye'den Yunanistan'a otomobille gidecek olan ziyaretçilerin uluslararası ehliyet alma zorunlulukları kalktı. Türk sürücüler ehliyetleri ile Yunanistan'da rahatlıkla araba kullanabilecekler. Konu hakkında Türkiye Büyükelçiliğinin açıklamasında, "Türkiye'nin de taraf olduğu 1968 tarihli Viyana Karayolu Trafik Sözleşmesi'ne getirilen değişikliklerin Yunanistan tarafından kabul edilerek 10 Haziran 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandığı Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından resmi makamlarımıza bildirilmiştir. Söz konusu değişiklikler çerçevesinde; aşağıda kayıtlı belgelerin, hamilleri Yunanistan'da daimi ikamet etmemek şartıyla geçerlilikleri Yunan makamlarınca tanınacaktır:

Sözleşmenin 6. ekinin hükümlerine göre ilgili Türk makamlarınca verilen tüm geçerli sürücü belgeleri,

Sözleşmenin 7. eki hükümlerine uygun olarak düzenlenmiş olan ve Türkiye'de kullanılan tüm uluslararası geçerli sürücü belgeleri" denildi.

Her yıl TURING'ten uluslararası sürücü belgesi almak zorunda kalan Türk vatandaşlarının bundan böyle sadece uluslararası kasko için ekstra prim yatırmaları yeterli olacak. Yunanistan'ın almış olduğu bu kararın son yıllarda artış gösteren Türk turist sayısını daha da arttıracağı tahmin ediliyor. - ATİNA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Yunanistan'dan Türk Sürücülere Yeşil Işık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.


Advertisement