Yunanistan'ın Türkler İçin Vize Kolaylığı Talebi - Son Dakika
Ekonomi

Yunanistan'ın Türkler İçin Vize Kolaylığı Talebi

Türk turistlere gümrük kapılarında 72 saatlik vize verilmesinin, sınır kenti Edirne'nin ticaretini olumsuz etkileyebileceği bildirildi.

15.04.2015 11:52  Güncelleme: 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Syriza milletvekillerinin, Türk turistlere gümrük kapılarında 72 saatlik vize verilmesi talebine ilişkin, "Bu, Yunanistan'ın kendi esnafı ve tüccarına yarayacak bir projedir ancak bizim ticari hayatımızı olumsuz etkiler" dedi.

Zıpkınkurt, Yunanistan'da koalisyon hükümetinin büyük ortağı Syriza mensubu 18 milletvekilinin, Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi ile Ege adalarını ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarına gümrük kapılarında 72 saat süreli kolay vize verilmesini istediğini anımsatarak, konunun yaklaşık bir yıldır gündemde olduğunu söyledi.

Vize isteğinin yeni hükümetle öne çıktığını belirten Zıpkınkurt, "Bilhassa Batı Trakya belediyeleri ve oda başkanları bir yıldır ciddi şekilde bu konuyla ilgileniyorlardı. Çünkü Batı Trakya'daki Yunanlı esnafın kalkınması turizmden geçiyor. Dolayısıyla Yunanistan çok ciddi bir adım attı. Bu vize konusu kolaylaşırsa daha fazla turist almayı hedefliyorlar" diye konuştu.

Recep Zıpkınkurt, vize kolaylığının Edirne esnafına katkı sağlamayacağını savundu. Vizenin daha çok Yunanistan'a olumlu katkısı olacağını aktaran Zıpkınkurt, şöyle devam etti:

"Vize kolaylığının Yunanlı esnafa, tüccara katkısı olur. Bizim insanlarımız oraya turistik olarak giderler, seyahat ederler ve para harcarlar. Böyle bir durumun Edirne esnafına katkısı olmayacaktır. Onlar kendi menfaatleri ve çıkarları doğrultusunda bir karar peşinde koşuyorlar ve çalışıyorlar. Bir yıldan beri sürdürdükleri bir projeydi, herhalde başaracaklar."ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Zıpkınkurt, vizesiz geçişin belirli şartları olabileceğini dile getirdi. Yunanistan'ın adalarda olduğu gibi çok kolay vize vereceğini söylediğini ifade eden Zıpkınkurt, "Bu, Yunanistan'ın kendi esnafı ve tüccarına yarayacak bir projedir ancak bizim ticari hayatımızı olumsuz etkiler" ifadelerini kullandı.

Özellikle hafta sonunda bölgedeki insanların vize kolaylığı nedeniyle Yunanistan'a gideceğini belirten Zıpkınkurt, bu durumun Edirne'deki esnafı ve ticareti olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Zıpkınkurt, Edirne'deki esnafı korumak ve ticaretin canlı tutulmasını sağlamak için çeşitli önlemler alınması gerektiğini kaydetti.

Yunanistan\'ın Türkler İçin Vize Kolaylığı Talebi
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yunanistan'ın Türkler İçin Vize Kolaylığı Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement