Yunanistan Maliye Bakanı İstifa Kararı Aldı - Son Dakika
Ekonomi

Yunanistan Maliye Bakanı İstifa Kararı Aldı

Referandum öncesi "evet" çıkarsa istifa edeceğini duyuran Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis'in 'hayır' çıktığı halde istifa kararı alması kafaları karıştırdı.

06.07.2015 08:45  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'da halk yeni kurtarma paketi karşılığında kemer sıkma tedbirlerine yüzde 61'le 'hayır' dedi. Referandumdan 'evet' çıkması halinde istifa edeceğini açıklayan Maliye Bakanı Varoufakis, bu sonuca rağmen istifa edeceğini açıkladı.

ŞAŞIRTAN KARAR

Varoufakis daha önce yaptığı açıklamada referandumdan, Yunan halkının Avrupa'nın sunacağı kemer sıkma şartlarının kabul edilmesine "evet" demesi durumunda, 'derhal' istifa edeceğini açıklamıştı. Ancak çıkan " hayır" kararına rağmen gelen istifa herkesi şaşırttı.

REFERANDUMDAN SONRA BÖYLE KONUŞMUŞTU

Referandum sonrası değerlendirmelerde bulunan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, halkın 'hayır' demesinin demokrasi ve sosyal adaletten yana olduklarını gösterdiğini söylemiş, "Yarın (Bugün) itibariyle Yunan halkının bize verdiği bu cesur 'hayır'la borç verenlere bir yardım eli uzatacağız. Ortak bir zemin bulmak için hepsine sesleneceğiz. Bugünün 'hayır'ı yarının demokrat Avrupa'sına büyük bir 'evet'tir" demişti.

İSTİFA SONRASI AÇIKLAMA

Varoufakis, "Başbakan Çipras, bu kararın bir anlaşmaya varılmasına yardımcı olacağını düşünüyor. Bu nedenle istifa ediyorum." diye yazdı.

YENİ BAKAN KİM OLACAK?

Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild, istifa eden Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis'in yerine Euclid Tsakalotos'un getirileceğini öne sürdü. Halen Uluslararası Ekonomik İlişkiler'den sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı olan Euclid Tsakalotos'un , Başbakan Aleksis Çipras tarafından yeni Maliye Bakanı olarak atanacağı iddia edildi.

Yunanistan Maliye Bakanı İstifa Kararı Aldı

Son Dakika Ekonomi Yunanistan Maliye Bakanı İstifa Kararı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • asker: Yunanistan irak suriye bunlar zamaninda pkkyi iyi besliyordu simdi hepsi kan kusuyor 31 6 Yanıtla
  • Urfalı vatansever: Gemiyi ilk önce fareler terk edermiş, HDP nin övdüğü bakana bak.;))))))) 13 6 Yanıtla
  • Paşa 1905: Yusuf yusuf 7 2 Yanıtla
  • Sinan: Paşa 1905 bildiğin salaksın. Adamların maaşı senin 3 katın dış borçları da 3 te birin ve herşey devlete ait hiçbirşey öZel değil. Türkiyenin 10 adım ötesindeler me yusufu adamlar özelleştirme yapmadı diye bu haldeler 6 3 Yanıtla
  • derder: zamaninda pkkyi besleyen yunanistan suriye irak kan kusuyor 5 2 Yanıtla
  • allahim: adamlar bizim.gibi gunu.kurtarma derdinde degiller 2 4 Yanıtla
  • GS****: Kemal dervişi getirin ne dersiniz? 6 0 Yanıtla
  • Özdemokrat: Zoru gördü kaçtı! 2 1 Yanıtla
  • #isimboşbırakılamaz: Başarısızlıkta nasıl istifa edilir bizm siyasetçiler görsün dilerim Darısı bizmkilerin başına 3 0 Yanıtla
  • misafir 07: zaten sıfatında meymenet yok gavurun 0 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement