Yunanistan Milli Günü Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Yunanistan Milli Günü Kutlamaları

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul ve Batı Trakya'daki azınlıkların Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunların bedelini ödeyen değil de aksine çözümlerin üretilmesine ve dostluğun gelişmesine katkı sağlayan yapılar olarak geleceğe güvenle bakmalarını istediğini söyledi.

25.03.2015 21:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul ve Batı Trakya'daki azınlıkların Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunların bedelini ödeyen değil de aksine çözümlerin üretilmesine ve dostluğun gelişmesine katkı sağlayan yapılar olarak geleceğe güvenle bakmalarını istediğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis'in ev sahipliğinde Ankara Palas'ta düzenlenen Yunanistan Milli Günü resepsiyonuna katıldı.

Resepsiyonda konuşan Bakan Müezzinoğlu, iki ülke arasındaki ilişkilerde 1999'dan beri önemli mesafeler kat edildiğine dikkat çekti. Türkiye ile Yunanistan arasında 2010'da Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin (YDİK) kurulduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, YDİK'in ekonomik, ticari, turizm ve kültürel anlamda ilişkilerin daha iyi noktaya gelmesinin alt yapısını oluşturduğunu kaydetti.

2010'da 3 milyar dolar olan karşılıklı ticaret hacminin ekonomik krize rağmen 2014'te yaklaşık 6 milyar dolara yükseldiğine işaret eden Müezzinoğlu, hedefin bu miktarı 10 milyar dolara çıkarmak olduğunu açıkladı. Müezzinoğlu, Türkiye'deki Yunanistan kaynaklı yatırım miktarının da 6,7 milyar dolar civarında olduğunu belirtti.

İki ülke arasında sağlık alanındaki işbirlikleri hakkında da bilgi veren Müezzinoğlu, sağlık konularıyla ilgili 2008'de imzalan anlaşmayla bilgi paylaşımı ve acil durum desteğinin yanı sıra ortak projelerin yürütülmesi konusunda da önemli mesafeler kaydedildiğini ifade etti.

Konuşmasında azınlıklar konusuna da değinen Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Batı Trakya Türk azınlığının mensubu olarak, Yunanistan vatandaşı olarak dünyaya gelmiş ve bugün de Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olarak burada Yunanistan'ın Milli Gününe iştirak eden bir birey olarak, gerek İstanbul gerekse Batı Trakya'daki azınlıkların her iki ülkenin dostluğunun gelişmesine köprü olmasını birinci derecede arzu ediyorum. İki ülke arasındaki sorunların bedelini ödeyen değil, tam aksine çözümlerin üretilmesine katkı sağlayan ve bu anlamda dostluğun gelişmesine vesile olan yapılar olarak, geleceğe bizim dostluğumuzun güvencesi olarak güvenle bakmalarını arzu ediyorum."

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasını Yunanca ve Türkçe olarak dile getirdiği "Yaşasın Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluk" ifadesiyle noktaladı.

Resepsiyona Müezzinoğlu'nun yanı sıra CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Kamu Denetçisi Mehmet Elkatmış, diplomatik misyon temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan Milli Günü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement