Yunanistan, Suriye'nin Kimyasal Silahlarından Endişeli - Son Dakika
Güncel

Yunanistan, Suriye'nin Kimyasal Silahlarından Endişeli

Yunanistan, Suriye\'nin Kimyasal Silahlarından Endişeli

Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos, "Suriye'nin kimyasal silahlarının imha süreciyle ilgili endişelerimiz var. İmha, Akdeniz'de yapılmalı." dedi.

15.04.2014 17:42  Güncelleme: 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Dönem Başkanı Yunanistan'ın Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Atina'nın, Suriye'nin kimyasal silahlarının imha edilme süreciyle ilgili endişeleri bulunduğunu belirtti. Yunanistan'ın bu konudaki tezinin imha işleminin Akdeniz yerine açık denizlerde yapılması yönünde olduğunu ifade eden Venizelos, Akdeniz'in tercih edilmesi durumunda çevrenin korunması ve turizm konusuyla ilgili güvence verilmesi gerektiğini kaydetti.

"AKDENİZ'DE YAPILMAMALI"

Venizelos, Yunanistan'da ve özellikle Girit'te bu konuda ciddi bir toplumsal endişenin hakim olduğunu belirterek, "Bizler, ülke olarak imha işleminin Akdeniz'in dışında, okyanusta, tercihen de Atlas Okyanusu'nda yapılmasını istiyoruz" dedi. Suriye'nin kimyasal silahlarının imha işlemi konusunun AB'nin değil, BM'nin yetkileri dahilinde bulunduğunu ifade eden Venizelos, "Ancak, Akdeniz tercih edilmesi durumunda AB uygulamayı fiilen izlemeli. Yunanistan, imha işleminin yapılacağı Alman gemisini izlemek ve gelişmelerle ilgili bilgi edinmek için kendisine ait bir denizaltı bulunduruyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan, Suriye'nin Kimyasal Silahlarından Endişeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement