Yunanistan Yeni Demokrasi Partisi'nin 40. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Yunanistan Yeni Demokrasi Partisi'nin 40. Kuruluş Yıl Dönümü

Başbakan Samaras: "Yunanistan, krizden çıkıyor"

05.10.2014 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, ülkenin krizden çıkmaya başladığını söyledi.

Samaras, liderliğini yaptığı Yeni Demokrasi Partisi'nin (YDP) 40. yıl dönümünde yaptığı konuşmada pazartesi günü meclise sunulacak 2015 bütçesinde vergi indirimlerinin yanı sıra yakıttaki KDV'de yüzde 30 düşüş öngörüldüğünü belirtti.

Başbakan Samaras, devlete borçları olanlar için yeni bir düzenlemenin hazırlanacağını söyledi.

Yunanistan'ın Avrupa ve NATO ile işbirliği halinde yakında ekonomide tek başına kalkınmaya gideceğini de belirten Samaras şöyle konuştu:

"İki yıl önce iki şey vaat ettim. Bunlar, Yunanistan'ın Avro kuşağında kalması ve ülkeyi en kısa zamanda memorandum ve krizden çıkarmaktı. Bütçede faiz dışı fazla sağlamayı başardık, piyasalara çıktık, şimdi de 2014 yılının sonuna dek memorandumlardan da çıkacağız. İşsizliğin azalmasına yönelik çok ciddi işaretler var, önümüzdeki yıllar için binlerce iş yerinin açılması öngörülüyor. Bu yıl yüzde 0,6, önümüzdeki yıl yüzde 2,6, sonraki dönem için de yüzde 3,9 kalkınma bekleniyor."

Yunanistan'ın başta enerji kaynakları olmak üzere tüm alanlardaki imkanlarını değerlendireceğini ifade eden Samaras, yüzlerce genç insanın yeni iş yeri kurarak gelir sağladığını söyledi.

-"Teröristleri tutukluyoruz"-

Terörle mücadele konusuna da değinen Samaras, "Biz teröre karşı mücadele veriyoruz,  (teröristleri) okşamıyoruz, tutukluyoruz. Buradan Yunan Polis teşkilatında çalışanlara teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Muhalefetin tavrını da eleştiren Samaras, halkın acı çektiğini ve öfkeli olduğunu, ancak geri adım atmadığını bunun da hükümete güç verdiğini belirtti.

Samaras, Anayasa değişikliği çalışmalarının 2016 yılına dek tamamlanacağını, değişikliklerin cumhurbaşkanı seçim sistemi, özel üniversitelerin kurulması gibi birçok alanı kapsadığını sözlerine ekledi. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan Yeni Demokrasi Partisi'nin 40. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement