Yunanistan Zor Durumda: Bankalar ve Borsa Tatil Edildi - Son Dakika
Ekonomi

Yunanistan Zor Durumda: Bankalar ve Borsa Tatil Edildi

Yunanistan'da Mali İstikrar Konseyi'nin toplansı sona erdi. Toplantıdan yarın borsa ve bankaların açılmaması kararı çıktı.

28.06.2015 20:27  Güncelleme: 22:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'da Mali İstikrar Konseyi toplantısı sona erdi, ülkede yarın bankalar ve borsanın açılmayacağı ifade edildi. Başbakan Aleksis Çipras, halkın birikimlerinin güvence altında olduğunu belirtti. Alacaklıları ile sürdürdüğü görüşmelerden bir sonuç alamayan Yunanistan'da haftanın ilk iş gününün bir 'Kara Pazartesi'ye dönüşmemesi için önlemler alınmaya çalışılıyor. Başbakan Aleksis Çipras, Pazartesi günü bankaların kapalı kalacağını ve Yunanistan Merkez Bankası'nın banka sisteminin çökmemesi için sermaye trafiğini kontrol edeceğini duyurdu.

BAŞBAKAN GÜVENCE VERDİ

Çipras ayrıca, halkın bankalardaki birikimlerinin, maaşların ve emekli maaşlarının güvence altında olduğunu belirterek vatandaşlarını sakin olmaya davet etti. Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Varoufakis de ülkesinin merkez bankası başkanı ve istikrar konseyi üyeleri ile bir kriz toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıdan bankalarla birlikte Yunanistan borsasının da kapalı kalması yönünde bir karar çıktığı bildiriliyor. Euro bölgesi ülkeleri Yunanistan'a sağlanan ve Salı günü sona erecek olan yardım paketinin uzatılmayacağını açıklamıştı.

YUNANİSTAN UÇURUMUN KENARINDA

Euro Bölgesi maliye bakanları bu ay sonunda süresi dolan Yunanistan'ın kurtarma programını uzatmayı reddetmesi Yunanistan'ı uçurumun kenarına iyice yaklaştırdı. Yunanistan Başbakanı Çipras'ın Avrupa Birliği'nin dayattığı tasarruf önlemlerini referanduma götüreceğini açıklaması da belirsizliği iyice artırmış durumda.

ATM'LERDE KUYRUK VAR

Ülkede bankaların kapalı olduğu cumartesi gününden bu yana Yunan vatandaşların ATM'lerde kuyruk oluşturduğu ve çekilen paranın 1.5 milyar euroya ulaştığı belirtiliyor.

Yunanistan Zor Durumda: Bankalar ve Borsa Tatil Edildi

Son Dakika Ekonomi Yunanistan Zor Durumda: Bankalar ve Borsa Tatil Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • HÜR ADAM: CİPRASK ERKEN HAVLU ATTI, YUNANİSTANI ÖRNEK ALAN İZİM MUHALAFETTE BİZİM ÜLKEYİ BİR YILDA İMF YE TALİP EDER .ALLAH ONLARA YONETME FIRSATI VERMESİN 28 1 Yanıtla
  • efe: demek ki neymiş? ülke yönetmek solculuğun kulağa hoş gelen söylemlerini dillendirmekle,uçuk-kaçık vaatlerde bulunmakla olmuyormuş.Rabbim ülkemizi kılıçtaroğlu iktidarından korusun! 20 7 Yanıtla
  • OF: Adaları alma vakti 8 5 Yanıtla
  • şia : beter olurlar inşallah 5 7 Yanıtla
  • giresun: hiç korkmayın hıristiyan kulübü ab sizi kurtaracak. sizde zaten bunu bildiginizden tasarrufu kabul etmiyorsunuz. hem bol bol harcayayım hemde borcumu ödemem diyorsunuz. sizin yerinizde bir islam ülkesi olsaydı çoktan batmıştı. arkanızda ab ve abd var endişelenmeyin. 11 1 Yanıtla
  • ŞENOL: Bu Gidişle Türkiye de aynı olucak.Eknomi bozuk,işsşzlik had safhada,Turizm bitik. 7 4 Yanıtla
  • Ekonomist: Aynı kafa da ki italya ve ispanya da yakında bu duruma düşer 8 2 Yanıtla
  • Habip : Yunanlılar aç kalmaz 7 2 Yanıtla
  • N. : Süper bir haber. 5 3 Yanıtla
  • KIRMIZI BEYAZ: ACABA BU SIKINTIDA ELİMİZDEN ÇIKAN ADALARI SATMAZLAR MI Kİ HEMEN ALALIM BU İTLERDEN ADALARI PARA KARŞILIĞI 6 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement