Yuntdağı Bağcılarına Uygulamalı Ders - Son Dakika
Yerel

Yuntdağı Bağcılarına Uygulamalı Ders

Yuntdağı Bağcılarına Uygulamalı Ders

Manisa İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce Yund Dağı yayla bağcılığını geliştirmek, amacıyla, Manisa Yund dağı Merkez Türkmenköy'den 14 üzüm üreticisini, Sarıgöl Ovası üzüm bağlarında inceleme yaptırdı.

26.09.2013 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce Yund Dağı yayla bağcılığını geliştirmek, amacıyla, Manisa Yund dağı Merkez Türkmenköy'den 14 üzüm üreticisini, Sarıgöl Ovası üzüm bağlarında inceleme yaptırdı.

Manisa Yuntdağı'nda yedi yıldır yayla bağcılığı yapmakta olan Merkez Türkmenköy'den Muhtar Mustafa Solmaz ile birlikte temin edilen araçlarla 14 yayla bağcısı üzüm üreticisi Sarıgöl Ovası'ndaki modern şekilde yetiştirilen Sultaniye üzüm bağlarında incelemede bulundular. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen'in refakatinde üzüm bağlarını ziyaret ederek bilgi alan Manisa Yuntdağı Merkez Türkmenköy Muhtarı Mustafa Solmaz, "Sarıgöl Ovası'ndaki üzüm bağları çok güzel emek verilerek yetiştirilmiş. Hayran kaldık. Bağcılık hakkında Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen tarafından gerekli bilgiler verildi. İlaçlaması, gübrelenmesi, budanması, örtü ile korunması hakkında yeterli bilgi aldık. Bağ gezimize gelen arkadaşlar yeterli bilgi aldık. Bu yıldan sonra Sarıgöl'den öğrendiğimiz bağcılık ve bakımını kendi yayla bağcılığımızda uygulayarak, gelirimizi arttıracağız. Sarıgöl Ovası'nın ünlü bağlarını görme imkanı sağlayan Manisa İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürümüze teşekkür ederim."dedi. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Manisa İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün uygulamalı bağcılık çalışmasını yerinde bularak, "Sarıgöl Ovası'nın üzüm bağlarındaki çalışmalarımızı, Türkmenköy'den 14 üzüm üreticisi arkadaşlarımı, ilçe bağlarına gezdirerek, üzüm yetiştirmek için ilçemizde uygulanan uygulamaları anlattım. Birlikte çekirdeksiz ve çekirdekli bağları gezdik. Bilgiler aldılar. Sarıgöl Ziraat Odası olarak, Türkmenköy bağcılarına her zaman yardımcı olacağımızı ifade ettim. Çok güzel bir uygulama oldu." dedi.

Manisa İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Türkmenköylüleri bağcıları ile birlikte üzüm bağı gezisine katılan Ziraat Mühendisleri İbrahim Derman ve Köksal Aksu birlikte uygulamalı olarak üzüm bağlarında bilgiler verdi. Ziraat Mühendisi İbrahim Demran, "Manisa Yuntdağı Merkez Türkmenköy halkı yayla bağcılığı yapmakta. Köy Muhtarı İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğümüzden bağcılık konusunda yardım istedi. Müdürlüğümüz Türkmenköylü yayla bağcılarına araç temini yaparak,görevli iki arkadaşımla birlikte Sarıgöl üzüm bağlarını gezdik. Bilgiler aldılar. Sarıgöl üzüm bağlarını gördüler. Amacımız yayla bağcılığını daha geliştirmek ve daha çok verim almalarını sağlamak. Yararlı bir gezi oldu." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yuntdağı Bağcılarına Uygulamalı Ders - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement