Yunus Emre Enstitüsü ile Satranç Federasyonu Arasında Protokol İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Yunus Emre Enstitüsü ile Satranç Federasyonu Arasında Protokol İmzalandı

Protokol ile Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinin bulunduğu ülkelerde satrancın yaygınlaştırılması planlanıyor.

06.11.2014 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Emre Enstitüsü ile Türkiye Satranç Federasyonu arasında, Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinin bulunduğu ülkelerde satrancın yaygınlaştırılması amacıyla protokol imzalandı.

Yunus Emre Enstitüsü merkezinde düzenlenen protokol imza töreninde, Enstitü Başkanı Hayati Develi ve Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay hazır bulundu. Develi, burada yaptığı konuşmada, enstitünün kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Satranç Federasyonu ile imzaladıkları protokolün, kağıt üstünde kalmamasını umduğunu dile getiren Develi, "Türkiye'yi yurt dışında tanıtmak için her türlü etkinliğin içinde yer alıyoruz. Örneğin Bosna'da çocukların Türkçe öğrenmeleri için çalışmalar yürütüyoruz. Çocuklarımıza Türkçe ile satrancı da öğretmeyi ve yurt dışında Türkiye'nin bu yönde de tanıtımına katkı sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da tüm spor federasyonları arasında sporcu sayısı bakımından ilk sırada yer aldıklarına dikkati çekti. Satrancı daha fazla insana ulaştırma konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirten Tulay, "Türkiye'nin yurt dışındaki tanıtımı noktasında da görev almamız gerektiğini düşündük. Yunus Emre Enstitütüsü'nün bu konuda yaptığı başarılı çalışmalardan haberdarız ve 'biz de bu işin içinde olmalıyız' dedik. Satranç cinsiyet, dil, yaş ayrımı olmadan herkesin oynayabileceği bir spor. Bu özelliğiyle Türkiye'nin tanıtımına katkı sunacağını da düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Develi ve Tulay protokolü imzaladı.

Protokol çerçevesinde Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinin bulunduğu ülkelerde satrancın yaygınlaştırılması, ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek faaliyetlerle Türkiye'nin satranç yoluyla tanıtılması, Türk kültüründe satrancın yerini anlatan bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklere destek olunması konusunda işbirliği yapılacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunus Emre Enstitüsü ile Satranç Federasyonu Arasında Protokol İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement