Yunus Emre Enstitüsü Yaz Okulu Etkinlikleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Yunus Emre Enstitüsü Yaz Okulu Etkinlikleri

Yunus Emre Enstitüsü Uluslararası Türkoloji Yaz Okulu öğrencileri, İzmir'i ziyaret etti.

18.08.2015 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Emre Enstitüsü Uluslararası Türkoloji Yaz Okulu öğrencileri, İzmir'i ziyaret etti.

Türk dili, tarihi, kültürü ve sanatı ve Türkiye'yi tanıtmak, bu konuda eğitim almak isteyenlere yurt dışında hizmet vermek, diğer ülkelerle kültürel alışverişi artırıp dostluğu geliştirmek amacıyla kurulan enstitü, Yaz Okulu öğrencileri için gezi programı düzenledi.

Ülkelerinde öğrendikleri Türkçe'yi Türkiye'de geliştirip, Türk tarihini ve kültürünü yakından tanımak üzere yaz okuluna katılan gençler, gezi programı kapsamında İzmir kent merkezi, Bergama Akropol Örenyeri ve Efes harabelerini gezdi.

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu'na bu yıl, 40'a yakın ülkeden, yaklaşık 150 kişi katıldı. Yaz okulu, 22 Ağustos'ta sona erecek.

- Minnahmetova: "Buraya gelene kadar Türkçe konuşamıyordum"

Yaz okuluna Tataristan'ın başkenti Kazan'dan katılan Süzüle Minnahmetova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Buraya gelene kadar Türkçe konuşamıyordum. Fakat bir aydır burada yapılan pratikle konuşabiliyorum" dedi.

Türkçe'sini daha fazla geliştirmek için çocuk kitapları aldığını kaydeden Minnahmetova, şöyle konuştu:

"Burada Suriye'den, Moğalistan'dan ve dünyanın çeşitli yerlerinden pek çok arkadaş edindim. Rusya'da Ruslar ile Kazanlılar birbirlerine karşıdır. Fakat burada Rus Türkoloji öğrencisi dostlarım oldu. Rusya'dayken tarih derslerini pek sevmiyordum. Fakat Türk tarihi oldukça ilgimi çekiyor, seviyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yunus Emre Enstitüsü Yaz Okulu Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement