Yunus Mallı Türk Milli Takımı'nı Seçti - Son Dakika
Spor

Yunus Mallı Türk Milli Takımı'nı Seçti

Almanya Ligi ekiplerinden Mainz'da gösterdiği performansla dikkat çeken Yunus Mallı, Fatih Terim'le görüştükten sonra Türkiye Milli Takımı'nı seçti.

25.09.2015 10:37  Güncelleme: 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Direktörü Bayer Leverkusen-Mainz maçı sonrası Yunus Mallı ile Bay Arena'da bir araya geldi. Genç oyuncu, "Tabii ki tercihim Türk Milli Takımı. O formayı giymeyi çok isterim, yeter ki bürokratik engeller ortadan kaldırılsın" dedi, Terim gerekli işlemlerin başlaması için hemen talimat verdi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile oynayacağı kritik maçlar öncesi Almanya'ya giderek Bayer Leverkusen-Mainz karşılaşmasını izledi.

HAKAN İLE YUNUS'U ÇOK BEĞENDİ

Skorer'in haberine göre; Terim ve beraberindeki U 21 Milli Takım antrenörü Müfit Erkasap'ı havalimanında Galatasaray Avrupa Dernekleri Federasyonu Asbaşkanı Ayhan Yıldız karşıladı. Öğle saatlerinde Almanya'ya inen Fatih Terim maç saatine kadar kaldığı otelde bir dizi görüşmelerde bulundu. Bay Arena Stadı'nda Bayer Leverkusen menajeri Rudi Völler tarafından karşılanan Terim, VIP locada ağırlandı. Terim locaya gelir gelmez taraftarlar tarafından ayakta alkışlandı. Maç süresince notlar tutan Türkiye Futbol Direktörü, Leverkusen'in 1-0 kazandığı doksan dakikada başarılı bir performans ortaya koyan Hakan Çalhanoğlu ile Mainz forması giyen Yunus Mallı'yı çok beğendi.

TERİM'DEN YUNUS MALLI'YA: SENİ İSTİYORUZ

Terim karşılaşma sonrası Hakan Çalhanoğlu, Yunus Mallı ve sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Ömer Toprak ile bir araya geldi. Geçtiğimiz hafta Hoffenheim karşısında müthiş bir oyun çıkaran ve üç gol atan Yunus ile uzun süre sohbet eden Terim, 23 yaşındaki genç yıldıza "Seni Türk Milli Takımı'nda görmeyi çok arzu ediyoruz" dedi.

Almanya'da yeni Mesut Özil olarak lanse edilmeye başlanan Yunus Mallı ise ay-yıldızlı formayı seve seve giyebileceğini belirtti, "Hocam tabii ki tercihim Türk Milli Takımı. O formayı giymeyi çok isterim, yeter ki bürokratik engeller ortadan kaldırılsın" ifadelerini kullandı.

"HEPSİ BENİM EVLATLARIM"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de karşılaşma sonrası kısa bir değerlendirmede bulundu. Terim, "Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarında sona doğru geliyoruz. İki zorlu maçımız kaldı, Çek Cumhuriyeti ile dışarıda, İzlanda ile Konya'da oynayacağız. Bayer Leverkusen ile Mainz arasında oynanan maçı izleme amacım hem Hakan'ın son durumunu görmek, hem de geçtiğimiz hafta 3 gol atan Yunus Mallı'yı izlemekti. Çok güzel bir karşılaşma oldu. Bu arada Ömer Toprak geldi, görüştüm. Tam bayram arifesi özür diledi. Bayramın anlamına uygun bir buluşma oldu. Hakan'ın performansı gayet iyi. Yunus Mallı teknik ekibimiz tarafından uzun zamandır takip ediliyordu. Bugün yaptığımız görüşmede Milli Takım tercihini bizden yana yapacağını belirtti. Bürokratik engellerin kalkması için destek istedi. Ben de Türkiye ve Avrupa'daki arkadaşlarımı görevlendirdim. İlgileniyorlar. Ben her zaman söylüyorum biz Avrupa'daki tüm Türk futbolcularımızı takip ediyoruz. Hepsi benim evlatlarım. Bizi tercih edenlere kapımız her zaman açık" dedi.

"TERİM BİZİM UĞURUMUZ"

Karşılaşma sonrası Fatih Terim ile birlikte gazetecilere samimi pozlar veren Bayer Leverkusen menajeri Rudi Völler, "Fatih hoca dünya çapında tanınan önemli bir futbol adamı. Maçlarımızı ve Türk Milli Takımı futbolcularını izlemesi takıma olumlu katkı veriyor. Fatih hocanın daha önce gelip izlediği Şampiyonlar Ligi maçında Atletico Madrid'i yenmiştik, şimdi de yine 1-0 galip geldik. Fatih Terim hoca bize uğurlu geliyor, artık bizim uğurumuz, her zaman maçlarımıza bekliyoruz" dedi.

ÖMER TOPRAK ÖZÜR DİLEDİ

Letonya ve Hollanda maçlarının aday kadrosuna çağrılmasına rağmen davete olumsuz yanıt veren Ömer Toprak ile Terim arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Terim maç sonrası gurbetçi oyuncuyu yanında görünce kendisine hemen sarıldı ve durumu hakkında bilgi aldı. Toprak ilk olarak Terim'den özür diledi ve "Hocam kampa katılmam gerekirdi, keşke gelseydim. Çok duygusal davrandım. Bu yanlış davranışımdan dolayı sizden, tüm futbolcu arkadaşlarımdan ve tüm ülkeden özür dilerim. Şu an sakatlığım devam ediyor. İyileştikten sonra ne zaman çağırırsanız görev yapmaya hazırım" dedi.

Yunus Mallı Türk Milli Takımı\'nı Seçti

Son Dakika Spor Yunus Mallı Türk Milli Takımı'nı Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • dr ali: Futbol hayatının bitmesi pahasına Türklüğünden taviz vermeyen gencimizi kutluyorum 11 6 Yanıtla
  • türk: helal olsun ihanet etmedi 13 0 Yanıtla
  • türk: la bi adam akıllı yorum yazın türk evlatları 9 2 Yanıtla
  • MÜNiHLi: Türk milli takiminin bütn oyunculari kaliteli oyuncular,,proplem fatih terimdedir. 6 4 Yanıtla
  • can demir: terim olmasa bu çocuğu kaybederdik 5 4 Yanıtla
  • adalet: Terimler başkası bu çocukları ikna edemezdi tbr yunus tbr terim. 4 3 Yanıtla
  • gecmis olsun yunus : kendini bitirdi 4 3 Yanıtla
  • asım: galatasaraya oyuncu bakıyor futbolcuların kafasını karıştırıyorlar milli takım bahanesiyle 3 1 Yanıtla
  • Amsterdam: Yazık oldu o zaman..Biz bunuda harcarız uzun sürmez..Umarım vazgecer.. 0 3 Yanıtla
  • malatyalı: Terim bide kendin yetiştir.hazıra konma. 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement