Yunusemre'de Geri Dönüşüm Zamanı - Son Dakika
Yerel

Yunusemre'de Geri Dönüşüm Zamanı

Yunusemre\'de Geri Dönüşüm Zamanı

Yunusemre Belediyesi, mahallelere yerleştirdiği geri dönüşüm konteynerleri ile bir yandan ekonomiye katkı sağlarken bir yanda da temiz bir çevre için çalışıyor.

17.06.2015 16:16  Güncelleme: 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Daha temiz daha yeşil bir Yunusemre" sloganıyla yola çıkan Yunusemre Belediyesi, mahallelere yerleştirdiği geri dönüşüm konteynerleri ile bir yandan ekonomiye katkı sağlarken bir yanda da temiz bir çevre için çalışmalarını sürdürüyor.

Yunusemre Belediyesi ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) arasında yapılan anlaşma kapsamında ilçe sınırları içerisinde yerleştirilen geri dönüşüm konteynerlerine atılan çöpler geri dönüştürülerek ekonomiye katkı sağlanacak.

çöplerin geri dönüştürülerek ekonomiye katkı sağlanması için mahallelere geri dönüşüm konteynerleri yerleştiriyor. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, TOKİ-2 sitelerine yerleştirilen iki adet geri dönüşüm konteynerini yerinde inceledi. Başkan Çerçi'ye, Belediye Başkan Yardımcısı Saniye Altay ve daire müdürleri de eşlik etti. Geri dönüşüm konteynerleri hakkında bilgi veren Temizlik İşleri Müdürü Halil İbrahim Özcan, "ÇEVKO ile yapmış olduğumuz anlaşma neticesinde, ÇEVKO tarafından geri dönüşüm konteynerleri belediyemize gönderildi. Kapaklı ve kilitli olan konteynerlerimizin birer anahtarları da site yöneticilerine teslim edilecek. Poşetleme yapılarak içerisine atılacak geri dönüşüm ürünleri, geri dönüşüm fabrikalarına gittiklerinde ayrıştırılacaklar. İlk etapta 25 adet geri dönüşüm konteynerlerini teslim alarak, belirlenen noktalara yerleştirdik" dedi.

"GERİ DÖNÜŞÜM, EKONOMİYE KATKI DEMEK"

Daha temiz ve daha yeşil bir Yunusemre olmak için çalışmalara devam ettiklerini belirten Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise "ÇEVKO ile yaptığımız anlaşma doğrultusunda mahallelerimize geri dönüşüm konteynerleri yerleştiriyoruz. 'Yeşil bir Yunusemre' sloganı ile başlattığımız temizlik çalışmalarımızla tertemiz bir kent olma bilinciyle yola çıktık. 1 Eylül tarihinden itibaren devraldığımız temizlik hizmetlerinde önemli mesafeler kat ettik. Geri dönüşüm konusunda daha bilinçli bir nesil yetiştirmek için okullarımız ile de işbirliği yaparak, öğrencilerimizi de bu konuda bilgilendiriyoruz. Dönüştürülebilir evsel atıkların geri dönüştürülmesi noktasında ve diğer atıklarla karıştırılmaması konusunda başlatılan çalışma neticesinde geri dönüşüm konteynerlerini faaliyete geçiriyoruz. İlçemizde bulunan bütün sitelere geri dönüşüm konteyneri konulacak. Geri dönüşüm konteynerlerinden toplanan ürünler, geri dönüşüme gönderilerek yeniden ekonomiye kazandırılmış olacak. Bu çalışmada emeği geçen bütün mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN ÇERÇİ'YE SİTE SAKİNLERİNDEN İKRAM

Geri dönüşüm konteynerlerini incelemek için TOKİ-2 sitesine giden Başkan Çerçi'ye, site sakinleri tarafından ikramda bulundu. Kadınlar, kendi aralarında apartman günü düzenlediklerini ve sitenin bahçesinde bir araya gelerek komşuluklarını pekiştirdiklerini belirterek, kendi masalarına Başkan Çerçi'yi de davet ettiler. Daveti geri çevirmeyen Başkan Çerçi, bayanlarla sohbet ederek, kendisine ikram edilen yiyeceklerden dolayı kadınlara teşekkür etti. Çerçi, kadınlara birer Kuran-ı Kerim hediye etti. Kendisine sevgi gösteren çocukları da ihmal etmeyen Başkan Çerçi, çocuklara da eğitim seti hediye etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre'de Geri Dönüşüm Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement