Yunusemre Gıda Bankası Açıldı - Son Dakika
Yerel

Yunusemre Gıda Bankası Açıldı

Yunusemre Gıda Bankası Açıldı

Yunusemre Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşların gıda ve market ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurduğu gıda bankası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

04.06.2016 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi'nin ihtiyaç sahibi vatandaşların gıda ve market ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurduğu gıda bankası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği projelerle vatandaşların takdirini toplayan Yunusemre Belediyesi, yine önemli bir çalışmayı faaliyete geçirdi. Yunusemre Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara el uzatmak amacıyla Mimar Sinan Bulvarı üzeri Şoförler Cemiyeti yanında gıda bankası açılışı gerçekleştirdi. Açılış törenine; Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Açılışta konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Ramazan öncesi yoğun bir çalışma ile gıda bankasını tamamlayıp vatandaşların hizmetine kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Yunusemre Belediyesi olarak çok önemli hizmetleri vatandaşlara kazandırdıklarını belirten Başkan Çerçi, "Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz marifetiyle; evde bakım hizmetlerinden yardım kolilerine, ikinci el eşya çarşısından gıda bankasına kadar çok önemli hizmetleri vatandaşımıza kazandırdık. Bütün ekibi çalışmalarından dolayı kutluyorum. Belediyemizin çok sayıda hizmetleri var, önemli çalışmaları var. İlçemizde bulunan vatandaşlarımızın hepsine hizmet götürmek amacıyla çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik bizim olmazsa olmazımızdır. Bu çalışmaların yanı sıra diğer tüm belediyecilik alanlarında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sosyal yardım konusunda hayırsever vatandaşlarımızın da yardımlarına talibiz." dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de, Yunusemre Belediyesi'nin ekibiyle beraber çok güzel işlere imza attığını belirterek, "Bugün gıda bankasnın açılışı için buradayız. Yaklaşık 15 gün önce TOKİ 1. etap kura çekilişini gerçekleştirdik. Bu güzel projelerimizin yüzde 80'i alt gelir gruplarımıza yöneliktir. Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi ve ekibine bu güzel hizmetinden dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

"BAŞKAN ÇERÇİ VE EKİBİNİ KUTLUYORUM"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise, hayırseverlerin hayırlarını doğru adreslerine ulaştırabilmelerine aracı olduğu için Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve ekibini kutladığını söyledi.

Bakan Yardımcısı Ersoy, "Ramazan ayı arifesinde böyle güzel bir etkinliğe katılmaktan dolayı çok mutluyum. Bu güzel hizmetten dolayı Yunusemre Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimizin hayırlarını doğru adreslerine ulaştırabilmelerine aracı olduğu için Yunusemre Belediye Başkanımız ve ekibini kutluyorum. Bütün dezavantajlı gruplarımıza yardımda bulunmak amacıyla çalışmalarda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gıda bankasının açılışı gerçekleştirildi.

GIDA BANKASINA BAŞVURU ŞARTLARI

Gıda maddelerinden temizliğe kadar birçok ürün çeşidinin yer aldığı işletmeye vatandaşlar başvuruda bulunmak için Yunusemre Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne kimlik fotokopisi, gelir belgesi, ikamet bilgilerinin de yer aldığı nüfus kayıt örneği, SGK hizmet dökümü, tapu kaydı, vergi dairesi mükelleflik yazısı, trafik tescil ve ÇKS belgesini ulaştırmaları gerekiyor. Yapılan incelemeler sonrasında ihtiyaç sahibi olarak belirlenen vatandaşlara kart temin edileceği ve bu kartlara her ay belirli bir miktar para yükleneceği bildirildi. Ayrıca kartların kullanımı bir yılla sınırlı tutulurken; yılsonunda kullanıcılardan belgelerini yenilemeleri istenecek. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre Gıda Bankası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement