Yunusemreli Kursiyerlerin Hazırladığı Defile Beğeni Topladı - Son Dakika
Yerel

Yunusemreli Kursiyerlerin Hazırladığı Defile Beğeni Topladı

Yunusemreli Kursiyerlerin Hazırladığı Defile Beğeni Topladı

Yunusemre Belediyesi bünyesinde kurulan hanım lokallerinde kurs gören kursiyerler, eserlerini Muradiye Aile Yaşam Merkezi’nde sergiledi.

12.05.2016 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi bünyesinde kurulan hanım lokallerinde kurs gören kursiyerler, eserlerini Muradiye Aile Yaşam Merkezi'nde sergiledi. Gecede kursiyerler tarafından yöresel bez dokuma kurslarında dokunup giyim üretim teknolojisi kurslarında dikilen yöresel bez ürünlerinden oluşan defile de büyük beğeni topladı.

Manisa'nın tanıtımına katkı sağlamak ve kentin tarihi misyonuna uygun kurslar açmak adına tarihi yöresel bez dokuma kurslarına yönelik çalışmalar yapan Yunusemre Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin Muradiye Aile Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirdiği sergi ile defile yoğun ilgi gördü. Etkinliğe, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Yunusemre Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aynur Özdemir, AK Parti Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Atik, Sağlık-Sen Manisa Şube Mustafa İrğat, ve çok sayıda davetli katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aynur Özdemir, Tarihi Manisa Bezi dokuma kurslarına gelen kadınların bir geleneğin yaşatılmasına katkıda bulunduğunu, aynı zamanda bir meslek edinip bu sayede ev ekonomisine katkı sağladıklarını belirtti. Özdemir, çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

"YUNUSEMRE BELEDİYESİ'NİN KATKILARI ÇOK BÜYÜK"

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ise konuşmasında Halk Eğitim Merkezi'nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi, her zaman yanlarında olan Yunusemre Belediyesi'ne teşekkür etti. Şengül, "13 bin 500 kursiyer ilçe halk eğitim merkezimizde kurs görüyor. Bu ciddi bir rakam, bir rekor. 8 ayda 750 kurs açıldı. Ayrıca bu gecenin oluşmasında büyük emekleri olan, açtığı lokallerle madden ve manen her daim yanımızda olan, desteğini esirgemeyen başta Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve ekibine teşekkür ederim" dedi.

1 YILDA 200 KURS, 3 BİN KURSİYER

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur ise özellikle çocuk, genç ve kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydetti. Uygur, "Biliyoruz ki kadınlarımız ayakta durduğu, kendilerine olan özgüvenleri arttıkça çocuklarına o denli faydalı olur. Bu düstur doğrultusunda yola çıkarak, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mahallelerimizde hanımlar lokalleri adı altında, Yunusemre Meslek Edindirme Kurslarını (YUNMEK) açtık. Tabii ki burada en büyük desteğimizi ilçe halk eğitim merkezi müdürlüğümüzden alıyoruz. Şu an faaliyette olan Uncubozköy, Yeni Mahalle ve Muradiye hanımlar lokallerimizde bugüne kadar toplamda 200 kurs açarak 3 bin kursiyere ulaştık. Yaptığımız projelerde çok güzel geri dönüşümler alıyoruz. Hem mesleki hem de hobi kurslarımız var. Ayrıca kişisel gelişim eğitimleri veriyoruz. Bütün bunların yanı sıra bayanlarımıza kurs verirken KOSGEB girişimcilik eğitimleri de açıyoruz. Kurslarda başarılı olan arkadaşlarımız KOSGEB desteği alarak kendi işyerlerinin de sahibi olma fırsatını buluyorlar. Yunusemre Belediyesi olarak hem hanımlar lokallerimizin sayılarını arttıracağız hem de çocuklarımız için etüt çalışma merkezleri açmayı planlıyoruz. Temel anlamda çocuklarımızın ihtiyacı olan matematik, Türkçe, satranç, müzik tarzında eğitimlerin alınabileceği merkezlerimiz çok yakında faaliyete geçecek. Kısacası şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ilçe halk eğitim merkezimiz ile işbirliği içerisinde olarak vatandaşlarımız için hep bir adım daha iyisini yapmaya gayret göstereceğiz" şeklinde konuştu.

GELİNLİKLER ÇOK BEĞENİLDİ

Yunusemre halk oyunları ekibinin 'Çayda Çıra' ve Ege Bölgesi halkoyunlarını sergilediği gecede; genç müzisyenler de kısa bir konser verdi. Konserin ardından kursiyerlerin tasarladığı 80 parçalık koleksiyon görücüye çıktı. Defilede en büyük beğeniyi ise gelinlik modelleri topladı. Gecenin sonunda emeği geçen kurs hocalarına teşekkür belgesi verilirken, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aynur Özdemir, organizasyonun düzenlenmesinde katkı sunan Yunusemre Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur'a çiçek takdim edildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemreli Kursiyerlerin Hazırladığı Defile Beğeni Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement