Yunusların Gösterisine Turist İlgisi - Son Dakika
Güncel

Yunusların Gösterisine Turist İlgisi

AYŞE YILDIZ / MUSTAFA ÇİFTÇİ - Antalya'da balina, yunus ve fokların gösterileri, turistlerden yoğun ilgi görüyor.

27.06.2016 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYŞE YILDIZ/ MUSTAFA ÇİFTÇİ - Antalya'da balina, yunus ve fokların gösterileri, turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Su gösteri merkezinde eğitmenlerce bakımı yapılan, günlük 10-30 kilogram balık tüketen balina, yunus ve foklar, gösterileriyle katılımcıların güzel vakit geçirmesini sağlıyor.

Başta Ukrayna, Sırbistan, Almanya olmak üzere farklı ülkelerden gelen yabancı ve yerli turistler, yunusların gösterilerini izliyor.

Sıcaktan bunalan turistlere alternatif eğlence imkanı sunulan merkezde, ilk olarak "Mayki", "Mobik" ve "Mishenya" adlarındaki yunuslar gösteri yapıyor.

Toplarla oyun oynayan, notalara bakarak ses çıkaran yunuslar, ipin üzerinden ve simitlerin içinden atlıyor. Fırça yardımıyla tabloyu boyayan yunuslar, mikrofona tempolu sesler de çıkarıyor.

Havuz etrafında basket atan yunuslar, metrelerce yükseğe çıkıp atlayış gerçekleştiriyor.

Zili çalarak, gösteriyi başlatıyor

Ardından süs havuzuna çıkan beyaz balina, zili çalarak gösteriyi başlatıyor. Alkışların ritmine göre dans eden balina, seyircilerin üzerine fitness topu ve su atarak onları eğlendiriyor. Katılımcılarla top oynayan balina, eğitmenleriyle izleyicileri de selamlıyor.

Bir saat boyunca gösteri yapan balina ve yunusların bakımı da özenle gerçekleştiriliyor. Balina günlük 30, yunuslar ise 10-15 kilogram balıkla besleniyor.

Gösteriyi izleyen Rus turist Antone Tat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sene tatil için Antalya'ya geldiğini söyledi.

Yunusların gösterisini 5 yıldır düzenli izlediğini anlatan Tat, "Her defasında farklı gruplarla geliyorum. Artık bir tutku oldu, her izlediğimde heyecanlanıyorum. O hazzı yaşamak ayrı bir duygu. Türkiye'yi çok seviyoruz, yunuslar için de Antalya'ya geliyoruz. Herkes bu şovu izlemeli, çünkü her izlediğimde tüylerim diken diken oluyor." dedi.

Azerbaycan'dan gelen Leyla Hüseyinova ise beyaz balinanın gösterisine hayran kaldığını anlatarak, "Sadece Antalya'da bunu izleme imkanım oldu, özellikle çocuklar için harika bir şey." diye konuştu.

Otellerden müşteri getiren acente çalışanı Drogana Yelkic, her yıl yunusların gösterisi için gruplar getirdiklerini kaydetti.

Müşterilerin gösterilerden çok memnun kaldığını belirten Yelkic, "Görsel şölene bu yıl Sırbistan büyük ilgi gösteriyor. Karadağ, Bosna Hersek ve Hırvatistan'da da kafileler getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunusların Gösterisine Turist İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement