Yurdun Çocukları Cumhuriyet'in Umutları "Başaran Çocuklar" Programı - Son Dakika
Güncel

Yurdun Çocukları Cumhuriyet'in Umutları "Başaran Çocuklar" Programı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, “Her gencimizin sanat ve sporun en az bir dalında faaliyette bulunmasını sağlamak, bu oranları yüksek seviyelere taşımak nihai hedefimizdir.

30.10.2015 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, "Her gencimizin sanat ve sporun en az bir dalında faaliyette bulunmasını sağlamak, bu oranları yüksek seviyelere taşımak nihai hedefimizdir. Sporda başarı gösteren siz gençlerimiz toplumda rol model olarak akranlarınıza çok güzel örnek oluyorsunuz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurumlarında yetişen ödül almış sporcu çocuklarla Rixos Otel'de bir araya geldi. Programın açılış konuşmasını yapan Bakan Gürcan, "Ülkemizin en büyük zenginlik kaynağı, potansiyeli ve gücü sizlersiniz. Kadim bir medeniyetin çocukları olduğumuz gerçeğini asla unutmadan, o medeniyeti bilerek yol yürüyeceğiz. Çünkü o medeniyet tarihimizde sizleri başarmaya teşvik edecek, özgüveninizi diri tutacak nice örnek var.Sevginin, umudun, şefkat ve merhametin adı sizlersiniz. Bizim geleceğe dair en büyük yatırımımız sizlersiniz. O nedenle en doğru, en kalıcı yatırımı insana yani siz değerli gençlerimize yapılan yatırım olarak görüyorum. Biz şu an sizin önünüzü açmaya, enerjinizi en iyi şekilde kullanacağınız, potansiyelinizi en yüksek şekilde yansıtacağınız bir ülke bırakmak için çalışıyoruz. Biz size nasıl bir Türkiye emanet ediyorsak sizler de çocuklarınıza, sizden sonra gelenlere daha güçlü bir Türkiye emanet edeceksiniz. Ben sizlere yürekten inanıyorum bunu yapacaksınız. Bu millet sizlere inanıyor, bu millet sizlere güveniyor. Fedakarlıklar olmadan başarı da olmuyor. Sürekli başarılı olmak için aynı aşkla ve aynı sevda ile çalışacağız. Genç, dinamik ve nitelikli nüfusun hızla arttığı ülkemizde sizlere büyük görevler düşmekte. Anadolu'nun her bir köşesinden gelerek burada ortak kültürümüzün, medeniyet anlayışımızın temsilcileri oldunuz. Milletimizin aşkı sevdası bitmeyen umudu ve özlemi sizlersiniz" diye konuştu.

Bakanlık olarak çocuk ve gençlerin sağlıklı gelişimi ve toplumsal yaşama katılımı için etkin çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Bakan Gürcan, "55 ilimizde yapılanması tamamlanan Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü'nün faaliyetlerini Bakanlık olarak önemsiyor ve destekliyoruz. Aralık 2015'te 81 ilde teşkilatlanma tamamlanmış olacaktır. Her gencimizin sanat ve sporun en az bir dalında faaliyette bulunmasını sağlamak, bu oranları yüksek seviyelere taşımak nihai hedefimizdir. Sporda başarı gösteren siz gençlerimiz toplumda rol model olarak akranlarınıza çok güzel örnek oluyorsunuz. Her başarı büyük bir özverinin, çalışmanın, azmin bir sonucudur. Biliyorum ki siz akranlarınızdan en az 2 kat daha fazla çalışıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Bakan Gürcan konuşmasının ardından ödül almış sporcu çocuklara hediye takdiminde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yurdun Çocukları Cumhuriyet'in Umutları 'Başaran Çocuklar' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement