Yüreğinize Sağlık" Temalı Yürüyüş - Son Dakika
Güncel

Yüreğinize Sağlık" Temalı Yürüyüş

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Bizim için önemli olan tabii ki hasta olan vatandaşımızı tedavi etmek.

28.09.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bizim için önemli olan tabii ki hasta olan vatandaşımızı tedavi etmek. Ama ondan daha çok önemli olan sağlıklı vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlamak. Onun için bir kültürü, yaşam felsefesini oluşturmalıyız. Bu nedenle 2014'ü, sağlıklı beslenme ve hareket yılı olarak ilan ettik" dedi.

Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul ili Çekmece Bölgesi Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce "2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" etkinlikleri kapsamında, Dünya Kalp Günü dolayısıyla Küçükçekme Gölü kenarında "Yüreğinize Sağlık" temalı yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nu yanı sıra Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İl Sağlık Müdürü Selami Albayrak, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Çekmece Bölgesi Genel Sekreteri Prof. Dr. İhsan Bakır ile vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş sonrası konuşan Müezzinoğu, Sağlık Bakanlığı olarak gerek yerel yönetimlerle gerekse diğer paydaşlarla öncelikle sağlıklı bireyi ve aileyi önemsediklerini söyledi.

Bunun sadece Sağlık Bakanlığı politikası olmadığını, hükümetlerinin de programı olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, "Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu beye geçtiğimiz salı günü verdiğim bilgilendirmede, bu konuyu ilettik. Kendisinin de en üst düzeyde destek vereceğinin sözünü aldık. Bizim için önemli olan tabii ki hasta olan vatandaşımızı tedavi etmek. Ama ondan daha çok önemli olan sağlıklı vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlamak. Onun için bir kültürü, yaşam felsefesini oluşturmalıyız. Bu nedenle 2014'ü, sağlıklı beslenme ve hareket yılı olarak ilan ettik" diye konuştu.

Müezzinoğlu, sağlıklı beslenmeye, harekete önem verdiklerini belirterek, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Gençlik ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar ile Milli Eğitim bakanlıkları ve yerel yönetim dinamikleriyle her hafta sonu bu tür etkinlikleri ülke genelinde yapacaklarını dile getirdi.

"Sağlıklı beslenme" ve "hareketin", hayat felsefesi olarak benimsenmesi sonucu bir yaşam kültürü oluşturulduğunda daha az hastalanılacağını ve doktora daha az ihtiyaç duyulacağını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Diyabete, hipertansiyona, beyin felçlerine ve obezitenin getirdiği diğer problemlere, kansere muhataplığımız çok daha aşağılara inecek, sevdiklerimizle birlikte daha sağlıklı hayal kuran ve ideallerin peşinde bir yaşam süreceğiz. Hasta olup da iyi olma hayali kurmaktansa sağlıklı bir yaşamın gereklerini yapmak bizim kültürümüzün bir parçası olacak."

"13 Ekim'de Bakanlar Kurulu yürüyüş yapacak"

Müezzinoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan, 13 Ekim Pazartesi günü, Bakanlar Kurulu'nu, yürüyüş yaptıktan sonra toplamayı talep ettiklerini aktararak, şöyle devam etti:

"İnşallah 13 Ekim Pazartesi günü sabah ilk işi Bakanlar Kurulu'nun, yürüyüş olacak, yürüyüşten sonra da Bakanlar Kurulu toplantısı yapacağız. 11-12 Ekim'de tüm valiliklerimize gönderdiğimiz genelgeyle Dünya Yürüyüş Günü, cumartesi ve pazar bütün illerde programlanacak ve yapılacak. Annelerden, babalardan, toplumun önde gelenlerinden istediğimiz şu; Ne olur kendinize değer verin, sevdiklerinize değer verin ve zor gibi görünüp de zor olmayanı gelin hep birlikte yapalım. Birlikte ailecek kahvaltı kültürünü yeniden sofralarımıza ve kültürümüze kazandıralım. Sabahleyin çocuğumuzu kahvaltı etmeden ne okula ne sokağa bırakmayalım. Birlikte kahvaltı sağlıklı beslenmenin en az yüzde 70'dir. Şayet çocuğunuzu o kahvaltı sofrasında doğru bir beslenmeyle gönderirseniz hiç tereddüttünüz olmasın ki çocuğunuzun sağlıklı geleceğine en güçlü harcı koymuş olursunuz. Onun dışında en az hafta sonları ailecek yürüyüş, bir sportif ya da hareket etkinliğini yapmalısınız."

Gelecek yıl bisiklet yolu yapan belediyeye, her bir metre için bir bisiklet armağan edeceklerini anlatan Müezzinoğlu, "Biz yaşamımızı artık medeni koşullara taşımalıyız. Bütün çalışmalarımızı planlarken sağlığımızı da sağlıklı geleceğimizi de planlamalıyız. İnşallah bu anlamda Sağlık Bakanlığı olarak tüm paydaşlarımızla sivil toplum kuruluşları ve amatör spor kulüplerimizle de çok daha dinamik ve organik bağlar kuracak ve inşallah hastalarımıza önem verdiğimizden daha çok sağlıklı bir yaşamı önemseyen bir sağlık anlayışını Türkiye'nin gündemine hep birlikte oturtacağız" diye konuştu.

Kötü hava koşulları nedeniyle iptal edilmesi planlanan daha sonra ise yapılmasına karar verilen "Dragon Bot Yarışları"nın başlangıcı için Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler, botla göle açıldı.

Müezzinoğlu, yarışmacıların yerlerini almasıyla yarışı başlattı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüreğinize Sağlık' Temalı Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu
    12:18 Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu

    Körfez Gençlerbirliği Ragbi Kadın ve Erkek takımları Ankara'da düzenlenen 7'li Ragbi U18 Türkiye Şampiyonası'nda grup maçlarını kazanarak final etaplarına grup birincisi olarak katılmaya hak kazandı. 6 sporcu ise milli takıma davet edildi.

  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Parklarını Yeniliyor
    12:17 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Parklarını Yeniliyor

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında çocukların vakit geçirecekleri parklarda tamirat, bakım ve yenileme çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

  • Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı
    12:17 Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı

    TFF U15 Gelişim Ligi 2. Grup'ta mücadele eden Denizlispor, Nazilli Belediyespor'u 4-1 mağlup ederek 36 puana ulaştı ve play-off'lara katılmaya hak kazandı.

  • Eğrigöl, tabii güzellikleriyle hayran bırakıyor
    12:16 Eğrigöl, tabii güzellikleriyle hayran bırakıyor

    Antalya'nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Güzelbağ Yaylasında bulunan Eğrigöl, Torosların zirvelerinde yer alan tabii güzellikleriyle dikkat çekiyor. 2 bin 100 metre rakımda bulunan Eğrigöl, bitki çeşitliliği ve endemik bitkileriyle doğa ve fotoğraf tutkunlarını misafir ediyor. Yolların açılmasıyla bölgeye yoğun talep olduğunu belirten yayla sakinleri, Eğrigöl'ün güzelliğini görmek için herkesin toplandığını ifade etti.

  • MSB: Gara bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
    12:15 MSB: Gara bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 5 PKK'lı teröristin daha hava harekatıyla etkisiz hale getirildiği açıklandı. MSB, terörle mücadele operasyonlarının kararlılıkla sürdüğünü belirtti ve operasyonların hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

  • Trabzon'da Turizm Haftası Kortej Yürüyüşüyle Başladı
    12:14 Trabzon'da Turizm Haftası Kortej Yürüyüşüyle Başladı

    Trabzon'da bu yıl 48'incisi düzenlenen 'Turizm Haftası' etkinlikleri kortej yürüyüşü ile başladı. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, turizm mevsimini başlattıklarını ve Trabzon için en iyi şekilde değerlendirme gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

  • Sancaktepe Belediyesi binası basın mensuplarına açıldı
    12:13 Sancaktepe Belediyesi binası basın mensuplarına açıldı

    31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin tartışılan binasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Jakuzi tartışmaları ile gündeme gelen belediye binası basın mensuplarına açıldı.


Advertisement