Yüreğir Adana'nın Merkezi Olacak - Son Dakika
Yerel

Yüreğir Adana'nın Merkezi Olacak

Yüreğir Adana\'nın Merkezi Olacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir ilçesi muhtarları ile bir araya geldi.

16.10.2015 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir ilçesi muhtarları ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi olarak, Yüreğir ilçesine yaptıkları hizmetlerle ilgili bilgi veren Başkan Sözlü, Yüreğir'e yapılacak yeni yatırımların müjdesini verdi, ilçenin çehresinin değişeceğini açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Oteli'nde Yüreğir ilçesi muhtarları ile bir araya geldi. Yüreğir'in sorunlarına değinen Başkan Hüseyin Sözlü, "Adana'da kimse bizden ortalama bir hizmet beklemesin. Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet sunma noktasında kesinlikle farklı olacağız ve sözlerimizi yerine getireceğiz. Herkesin bir fikri, projesi vardır. Ama hizmet için de fırsat gerekir. Cenab-ı Allah da bunu bize nasip etti. İnşallah bu şerefi doya doya yaşarız" dedi.

"İMAN GÜCÜYLE ÇALIŞIYORUZ"

Kolay işler yapmadıklarına vurgu yapan Başkan Hüseyin Sözlü, "Hiçbir zaman enkaz muhabbetti yapmadık. Taleplerinizi her zaman için haklı ve doğru talepler olarak değerlendirerek, projelere döküp icraata geçirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak bakım ve temizliğinden sorumlu olduğumuz bin 200 adet mezarlığımız var. Mezarlıklar ve bağlantı yolları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Buralarda da önemli mesafeler katettik. ASKİ, 2015 yılı sonunda tamamlandığında 950 kilometre olacak irsale hattını yapmaya devam ediyor. Ayrıca yol ve altyapı çalışmalarımız sürüyor. Tüm bu çalışmaları heyecanımız, inancımız ve 'iman gücümüzle' yapıyoruz" diye konuştu.

"HİZMETTE SINIR OLMAYACAK"

Yüreğir hattına 2 adet köprü yapmayı planladıklarını belirten Başkan Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adana'nın şehirleşme açısından dezavantajları var. Bu dezavantajları en aza indirmeye çalışan projeler üretmeye çalışıyoruz. Kozan Yolu'nun bir karasal bağlantısını Karataş Yolu'na kadar uzatacağız. İnşallah kuzeyden güneye inecek 10'a yakın bulvar açacağız. D-400'ün devrini protokolle alıyoruz. Seçimlerden önce yapmamızı istemedikleri o yolları bundan sonra biz yapacağız. DSİ'nin hizmet veren yollarının da yüzey kaplamasını biz gerçekleştiriyoruz. Altyapı konusunda da yaşadığınız sorunları çözeceğiz. Seyhan Nehri'nin Yüreğir'de yer alan bölgelerini ıslah edeceğiz Sizlere hizmet verme noktasında sınır tanımayacağız."

YÜREĞİR ADANA'NIN MERKEZİ OLACAK

Hayata geçirecekleri projeler ile Yüreğir'i Türkiye'nin Suriye'si olmaktan kurtaracaklarını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi:

"Bana, içinizden geldiğim için, yani sorunlarınıza vakıf bir köy çocuğu olduğum için şans verdiniz. Allah nasip ederse projelerimizin yüzde 60'nı bu dönemde bitireceğiz. Hiç bir siyasi ayrımcılık yapmadan hizmet üretmeye devam edeceğiz. Yüreğir'i Seyhan'dan daha cazip bir hale getireceğiz. 50 yıldır ihmal edilen Yüreğir'i 5 yılda ihya edeceğiz. Yüreğir'i Adana'nın merkezi yapacağız."

"ŞEHRİN MİMARI, BELEDİYE BAŞKANIDIR"

Türkiye'nin en büyük adliyesi ve şehir hastanesinin yapıldığına değinen Başkan Sözlü, "Ancak bunların yerleşimi şehircilik açısından yanlış gerçekleştiriliyor. Devlet nerede boş arsa varsa, oraya yapıyor. Adana'nın bütün hastaneleri burada. En ufak meselede şehrin güneyinden en kuzeyine gidiyorsunuz. Şehrin bütün ihtiyaçlarını bir avuç yere topladılar. Özel hastaneler hariç, her yönden gelenler o bölgeye yönlendirildi. Bu projeler yapılırken bizimle paylaşılmadı. Oysa ki, şehrin mimarı belediye başkanıdır. Adana'nın bu sorununu hallederek, trafik sorununu da çözeceğiz" diye konuştu.

"KAYNAKLARIMIZI VERİMLİ KULLANIYORUZ"

Özellikle Yüreğir'i yerleşime açmak için bir disiplinin olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Sözlü sözlerine şöyle devam etti:

"Tarım arazilerini, sanayi alanları hariç imara açmamakta kararlıyız. 4. Dönem belediye başkanlığı yapıyorum. Hiçbir zaman hileye hurdaya başvurmadık. Başımız dik, alnımız pak çalıştık. Dikkat edin, 'alnımız ak' demiyorum. Rant peşinde olmadık. Anne ve babası hala köyde yaşayan birisi olarak sizin halinizden anlarım. Bize, 'Neyine güveniyor?' diyenlere, cevabım, önce Allahımıza sonra da halkımıza güveniyorum. Ağzımızın kokusu yok çok şükür, kaynaklarımızı verimli kullanıyoruz. Hodri meydan. Adana Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerini denetlesinler, en ufak bir boşluk, usulsüzlük bulamazlar. Adana halkı bizi iktidar partisine rağmen seçtiyse, biz de o halka hizmet vermezsek namerdiz."

"HERKES BU GİDİŞATA DUR DEMELİ"

Konuşmasında yaklaşan genel seçimlere de değinen Başkan Hüseyin Sözlü, "Ülkemizin zor bir dönemden geçtiği şu günlerde de MHP'nin farkını görmenizi diliyorum. Türkiye'yi yönetenler her ne kadar inkar etse de, Cumhuriyetimizden kaynaklı geleneksel bir demokrasi kültürümüz var. Vicdan sahibi, millet sevgisi, Allah korkusu olan herkes bu gidişata dur demelidir" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak muhtarların taleplerini daha rahat ve hızlı bir şekilde iletmeleri için bünyelerinde Bölge Koordinasyon Merkezleri ve Muhtarlıklar Daire Başkanlığı oluşturduklarını belirten Adana Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanı Ahmet Sevilmiş de, söz konusu koordinasyon merkezleriyle ilgili bilgi vererek, "Daire Başkanlığımız ile irtibat içerisinde olunuz. Sizlere hizmet sunmada yön bulmamız konusunda sizlerin görüşlerinizi bekliyoruz. Temaslarımız sürekli olacak. Sizlerle beraber çalışacağız, problemlerimizi birlikte tespit edip, çözüm önerileri üreteceğiz" diye konuştu.

Düzenlenen programa Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Yüreğir ilçe muhtarlarının yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Yüreğir İlçe Başkanı Yıldıray Şener ve MHP Adana milletvekili adayları da katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüreğir Adana'nın Merkezi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement