Yüreğir'de Ramazan Şenlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Yüreğir'de Ramazan Şenlikleri Başladı

Yüreğir\'de Ramazan Şenlikleri Başladı

Yüreğir Belediyesi’nin Geleneksel Ramazan Şenlikleri yoğun katılımla başladı.

28.06.2016 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüreğir Belediyesi'nin Geleneksel Ramazan Şenlikleri yoğun katılımla başladı.

Çocukları ile birlikte şenliklere katılan aileler keyifli bir akşam geçirdi. Büyükler tasavvuf musikisi dinletisi ve semazen gösterileri ile manevi bir atmosfer yaşarken çocuklar da kukla şov ve yüz boyama etkinlikleriyle doyasıya eğlendi.

Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki oyuncularının kukla gösterisi çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekti. 27-30 Haziran tarihleri arasında Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi önünde gerçekleşeecek şenlikler saat 21.00'de başlıyor. Ramazan Şenlikleri etkinliğinde Tasavvuf Dinletisi, Bubble Show, Kukla Gösterisi, Yüz Boyama, Eğlence Baz, Karagöz Gösterisi, Meddah ve Semazen gösterileri vatandaşların beğenisine sunuluyor.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, geleneksel hale getirdikleri Ramazan şenliklerinin başladığını belirterek, "Vatandaşlarımıza yoğun katılımları için teşekkür ediyorum. Ramazan'ın birleştirici ruhunu bu tür etkinliklerle daha iyi yaşıyoruz. Çocuklarımız da Ramazan ayının güzelliklerini bu etkinliklerle yaşıyor. Bu günler kıymetini bilmemiz gereken bizim için birleştirici, bütünleştirici günlerdir. Sayılı gün çabuk geçiyor. Daha dün 'merhaba ey şehr-i Ramazan' diyorduk, şimdi uğurlamaya hazırlanıyoruz. Ramazan'ın bu son günlerinde bütün vatandaşlarımızı etkinliklerimize davet ediyorum. Bu güzellikleri birlikte yaşayalım" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüreğir'de Ramazan Şenlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement