Yüreğir de Taziye Evleri Sayısı Artıyor - Son Dakika
Yerel

Yüreğir de Taziye Evleri Sayısı Artıyor

Yüreğir’e kalıcı eserler kazandırmayı ilke edinen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, çalışmalarını sürdürüyor.

05.10.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüreğir'e kalıcı eserler kazandırmayı ilke edinen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, çalışmalarını sürdürüyor. 11 adet kültür evi ve Adana'nın en büyük Kültür Merkezi'ni tamamlayarak hizmete sunan Başkan Çelikcan, vatandaşların taziyelerini daha rahat ortamda yapmaları amacıyla ilçede taziye evi sayısını da çoğaltıyor.

Vatandaşların en acılı günlerinde yanında olmak ve acılarını paylaşmak için Yüreğir'de taziye evlerini yaptıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Çalışmalarımızı halkımızın talep ve ihtiyaçlarına göre yapıyoruz. Vatandaşlarımız kışın soğukta yazın sıcakta dışarıya konan sandalyeler yerine mahallelerimize yaptığımız taziye evlerimizde ferah ortamlarda misafirlerini ağırlayıp taziyelerini yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Anadolu Mahallesinde de yeni bir taziye evini tamamlamak üzere olduklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Anadolu Mahallemize yapacağımız taziye evi bölgede önemli bir eksikliği giderecektir. 160 metrekare kapalı alan ve 100 metrekare de açık alanı bulunan taziye evi yakın zamanda hizmete açılıp vatandaşların emrine sunulacaktır. İçerisinde mutfağı ve tuvaleti de olan taziye evinde vatandaşlarımız rahat bir şekilde taziyelerini yapabileceklerdir" dedi.

Gelenek ve göreneklerin yaşatılmasında taziye evlerinin oldukça önemli mekanlar haline geldiğini belirten Başkan Çelikcan, "Hizmete açtığımız taziye evlerinde vatandaşlarımız artık o zor günlerinde misafirlerini daha iyi şartlarda ağırlıyor. Şu ana kadar, Yenidoğan, 19 Mayıs, Levent, Çamlıbel, Koza, Kiremithane, Özgür, Yeşilbağlar ve Yunus Emre Mahallelerinde Taziye evlerini hizmete açtık. Yenilerini de tamamlayarak hizmete açacağız" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüreğir de Taziye Evleri Sayısı Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement