Yüreğir'deki 'Kentsel Dönüşüm' Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Yüreğir'deki 'Kentsel Dönüşüm' Çalışmaları

Yüreğir\'deki \'Kentsel Dönüşüm\' Çalışmaları

Adana'nın merkez ilçe Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, daha modern ve yaşanabilir kentsel alanlara ulaşma ve çarpık kentleşmeyle mücadele çalışmaları kapsamında 9 mahallede toplam 98.7 hektarlık bir alanda 'kentsel dönüşüm'e başlandığını...

10.04.2012 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın merkez ilçe Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, daha modern ve yaşanabilir kentsel alanlara ulaşma ve çarpık kentleşmeyle mücadele çalışmaları kapsamında 9 mahallede toplam 98.7 hektarlık bir alanda 'kentsel dönüşüm'e başlandığını söyledi.

29 Mart 2009 yılında yapılan son yerel seçimlerin ardından 'Yüreğir Belediye Başkanlığı'na seçilen Çelikcan, başkanlık görevinde geçen 3 yılı değerlendirdi. 'Yüreğir'e Yüreğimizi Koyduk' sloganıyla HiltonSA Adana Oteli'nde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında konuşan Çelikcan, ilçe genelinde yürütülen 'kentsel dönüşüm' çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Bugün Yüreğir'de 60 bin 993 adet bina, 141 bin 87 adet konut, 17 bin adet işyeri bulunduğu bilgisini veren Çelikcan, söz konusu binaların yüzde 85'inin 'kaçak' olduğunun altını çizerek, Yüreğir'in aynı zamanda da Adana'da gecekonduların en yoğun olduğu bölge olarak da öne çıktığını anlattı.

"9 MAHALLEDE 98.7 HEKTARLIK ALANDA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILIYOR"

Daha modern ve yaşanabilir kentsel alanlara ulaşma ve çarpık kentleşme ile mücadele adına ortaya konulan çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade eden Çelikcan, "Yüreğir'de kent yaşamına uygun projeler üreterek, ilçenin yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünümlü bir kent durumuna getirmeyi hedefliyoruz. Bu nokta da 'kentsel dönüşüm' çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Şu anda Kışla Çamlıca'da 12 hektar, Cumhuriyet'te 22 hektar, Akıncılar'da 5.7 hektar, Başak'ta 22.5 hektar, Kışla'da 6 hektar, Yavuzlarda 5.5 hektar, Serinevlerde 6.5 hektar, Karacaoğlan'da 5.5 hektar ve Sinanpaşa'da da 13 hektar olmak üzere 9 mahallede toplam 98.7 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışması yapılıyor" dedi.

51 bin 701 metrekarelik alanda yapılan kentsel dönüşüm sonucunda Kışla Mahallesi'nde 786 adet daire, Başak Mahallesi'nde ise 2 bin 500 adet daire ile birlikte 7 bin metrekarelik alanda da çarı kentsel dönüşüme kazandırılacağını kaydeden Çelikcan, Kışla ve Başak mahallelerinde 'Kentsel Dönüşüm Ana Protokolü'nün de imzalandığını hatırlattı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüreğir'deki 'Kentsel Dönüşüm' Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement