Yüreğir ve Seyhan'da Kurban Yerleri Belirlendi - Son Dakika
Yerel

Yüreğir ve Seyhan'da Kurban Yerleri Belirlendi

Yüreğir ve Seyhan ilçelerinde kurban kesim ve satış yerlerinin belirlendi.

21.10.2012 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüreğir ve Seyhan ilçelerinde kurban kesim ve satış yerlerinin belirlendi.

Seyhan Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, vatandaşların kurban satışı ve kesiminde çevre ve insan sağlığı gözetilerek satış ve kesim noktaları belirlendiğini söyledi.

Öztürk, vatandaşların gerekli sıhhi kontrollerden geçirilmiş kurbanlık alabilmeleri için belediye tarafından belirlenen noktaların tercih edilmesi gerektiğini dile getirerek, " Adana Müftülüğü'nün belirlediği din görevlilerinin nezaretinde profesyonel kasapların gerçekleştireceği kesimlerin daha sağlıklı olacağına inanıyoruz" dedi.

Açıklamaya göre, Seyhan'da kurban satış yeri olarak Fatih Mahallesi Semt Pazarı, Gürselpaşa Mahallesi Semt Pazarı, Gürselpaşa Mahallesi 75270 sokağın batısındaki boş arazi, Fevzipaşa Semt Pazarı-nın bulunduğu yerin batısı ile Demiryolu arasındaki boşluk, Yeşiloba Mahallesi 46180 sokak TOKİ Evleri güneybatısındaki boş arsa, Bahçeşehir Mahallesi Semt Pazarı, 2000 Evler Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı Gülen Özkan Camii karşısı, Mithatpaşa Mahallesi Mithatpaşa Caddesi üzeri Kıyıboyu istikametinde 58244 sokak ile 58246 sokak arasındaki arsa, Mithatpaşa Mahallesi 58158- 58130 sokak arasındaki boş arazi, Mithatpaşa mahallesi 58064- 58096 sokak arasındaki boş arazi, Meydan Mahallesi Meydan Caddesi 39059 sokak üzerindeki boş alan ve Hanedan Mahallesi Bakımyurdu caddesi Birbiçer Kebap solonu bitişiği belirlendi.

Emek Mahallesi Semt Pazarı, 2000 Evler Mahallesi Gülen Özkan Camii yanı, Yeşiloba Mahallesi TOKİ, Pınar Mahallesi 1 Nolu Çocuk Parkı güneyi, Gürselpaşa Semt Pazarı ve Fatih Mahallesi Semt Pazarı'nda ise kesim yapılabileceği bildirildi.

-Yüreğir-

Yüreğir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre de, Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık satış yerleri ve kesim yerlerinin belirlendiğini belirtti.

Sokaklarda yaşanan çirkin görüntülerin artık yaşanmaması için vatandaşların da daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Çelikcan, belirlenen Kurban Kesim Noktalarında her türlü önlemin alındığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yüreğir Belediyesi olarak 9 Merkezde kurban satış alanı belirlendi. Satış yerlerini belirlerken ana caddeler, okullar ve sağlık kurumlarına yakın olmamasına özen gösterildi. Koyun satış noktalarındaki bulunan koyunlar, Belediyemiz Veteriner Müdürlüğü tarafından kontrol edilmektedir. Bugüne kadar hasta hayvana rastlanmamıştır. Kurban kesecek vatandaşlara AB Yasalarına uyum sürecinde sağlık açısından cadde ve sokaklarda kesim yapılmaması, yapıldığı takdirde Cezai işlem yapılacağı anons edilmektedir. Kesim noktalarına her türlü alt yapı ve belediye hizmetleri verilecektir. Bayram süresince Temizlik İşleri Müdürlüğü tam vardiya çalışacak ve kesim yapılan noktalar sürekli temizlenecektir. Kesim noktalarında kesimin yoğun olacağından dolayı Bayramın 1. ve 2. günlerinde Zabıta Müdürlüğü personeli ve veteriner görevlileri denetim yapacaktır.

Kesim noktalarında belediyemizce kesim ücreti talep edilmeyecektir. İsteyen vatandaş kendi kurbanını kesim noktalarında kesebilecektir. Bayram süresince belediye hizmetleri aralıksız sürecektir."

Yüreğir ilçesinde kurban satış yerleri şöyle sıralandı:

"Kışla Mahallesi Muharrem Gülergin Stadı yanı, Karacaoğlan Mahallesi Kiremithane Semt Pazarı yanı, Yenidoğan Mahallesi TEDAŞ arkası tren hattı yanı, Atakent Mahallesi Sağlık Ocağı arkası futbol sahası, Akdeniz Mahallesi büyük hayvan pazarı, Haydaroğlu Mahallesi semt pazarı kurulan yerin yanı, PTT Evleri Mahallesi semt pazarı, Serinevler Mahallesi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı itfaiye yanı, Regülatör Köprü durak yanı"

Konuk kaporta, Taşkın oto yıkama, Almina oto yıkama, Kar ısı oto yıkama, Batuhan oto yıkama, Burak oto yıkama, Özden oto yıkama, İnan oto yıkama, Sezer oto yıkama, Uslu oto yıkama firmalarının kesim yeri olarak tespit edildiği bildirildi.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yüreğir ve Seyhan'da Kurban Yerleri Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement