Yüreklerin Sesi Tayyare Kültür Merkezinde Çağladı - Son Dakika
Güncel

Yüreklerin Sesi Tayyare Kültür Merkezinde Çağladı

Yüreklerin Sesi Tayyare Kültür Merkezinde Çağladı

"Yüreklerin Sesi" Türk Halk Müziği konseri Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

06.06.2012 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde "Beşten Sonra Sanat" Projeleri kapsamında planlanan "Yüreklerin Sesi" Türk Halk Müziği konseri Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleştirildi .

Proje koordinatörlüğünü Erdinç Ertüzün'ün yürüttüğü etkinliğe, şef İbrahim Kesgin yönetimindeki "Bursa Artı Sanat Eğitim ve Kültür Derneği THM Korosu" birbirinden güzel eserleri icra etti.

Muhteşem gecede Abalımın Cepkeni, Bahça Duvarını Aştım ve Yağmur Yağar gibi türkülerin yöresel formunda icrasının yanı sıra solistler Fatma Uğur, Halit Ülger Fikret Gizir seslendirdikleri türkülerle seyircilerden büyük beğeni ve alkış aldılar. Farklı yaş ve meslek grubundan koristlerden oluşan topluluk tarafından seslendirilen türkülere genç kuşağın yetişkin kuşak ile birlikte eşlik etmesi halk kültürümüzün medeniyetimizin devamlılığı ve yaşaması hususunda gecenin en anlamlı mesajıydı.

Muhteşem gecenin sonunda genç koro şefi İbrahim Kesgin ve dernek başkanı Hasan Azar'a projeye katkıları ile halk müziği ve halk kültürü çalışmalarındaki desteklerinden dolayı çiçek verildi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür Şube Müdürü Hüseyin Toprak gecenin ardından yaptığı açıklamada Yerel yetenekleri, sanatçıları ve kurumları önceleyen, önemseyen bir ana eksende yürütülen yerli yerinde projelere Bursa Büyükşehir Belediyesi rehberliği ve şemsiyesi altında "yerindelik ve gönüllülük" esasına dayalı, kentlinin kente hizmetine imkan sağlayan, müzikal sivil toplum örgütleri ve bağımsız sanatseverlerin aktif katılımının sağlandığını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yüreklerin Sesi Tayyare Kültür Merkezinde Çağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement