Yurt dışında cumhurbaşkanı seçimi - - Son Dakika
Güncel

Yurt dışında cumhurbaşkanı seçimi -

Yurt dışında cumhurbaşkanı seçimi -

KKTC'de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmak için sandık başına gitti.

31.07.2014 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC'de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmak için sandık başına gitti.

Seçmenler, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi için Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı uyarınca 3 Ağustos'a kadar Lefkoşa Türk Lisesi ile 20 Temmuz Fen Lisesi'nde oy kullanabilecek. Seçimin ikinci tura kalması durumunda ise 17-20 Ağustos'ta oy kullanılacak.

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı KKTC'de yaşayan 90 bin civarındaki seçmen, iki okuldaki sandıklarda, YSK'dan aldıkları randevu uyarınca saat 08.00 ile 17.00 arasında oy verebilecek.

- Büyükelçi Akça: "Seçmenlerin oy kullanma gününü kaçırmaması büyük önem taşıyor"-

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ise seçmenlerin oy kullandığı iki okulu ziyaret etti. Akça yaptığı açıklamada, seçmenlerin oy kullanma gününü kaçırmamasının büyük önem taşıdığını belirterek, saatinden geç gelenlerin ise sıranın sonuna geçip sırası gelince oyunu kullanabileceğini kaydetti.

KKTC'de toplu ulaşım imkanlarının sınırlı olduğunu ve kendilerine gelen bilgilere göre bazı yerlerde belediyelerin vatandaşlara yardımcı olmak için organize olduğunu kaydeden Akça, vatandaşların belediyelerle irtibat kurması durumunda bu imkandan yararlanabileceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurt dışında cumhurbaşkanı seçimi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement