Yurt Dışında Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Yurt Dışında Cumhurbaşkanı Seçimi

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Akça: "Oy vermek bir vatandaşlık görevidir.

31.07.2014 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, oy vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, tüm seçmenleri cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmaya davet etti.

Büyükelçi Akça, cumhurbaşkanı seçimi için KKTC'de oy kullanılan Lefkoşa Türk Lisesi'ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Akça burada yaptığı açıklamada, oy verme oranının yüzde 10-15 gibi düşük oranlarda gerçekleştiğini belirterek, bunun hafta sonu artacağını tahmin ettiğini kaydetti.

KKTC'de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına seslenen Büyükelçi Akça, oy vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, tüm seçmenleri oy kullanmaya davet etti.

Bu sabah sandık kurullarına yaptığı kontrollerde bazı eksiklikler tespit ettiklerini ve onları tamamladıklarını belirten Büyükelçi Akça, şunları kaydetti:

"Bugün yaşadığımız tecrübe şunu da gösteriyor, gelenler hangi gün oy kullanacağını biliyor. Gelenler bugün kullanacaklarını biliyorlar. Şöyle bir sorun gördük; bir kısmı randevu kendi almamış, dolayısıyla otomatik olarak bilgisayardan randevu alanların aile fertlerine farklı farklı günlere randevu verilmiş. Aslında kendilerinin randevu almalarının en büyük avantajı, tüm aile aynı gün randevu almaları kolaylık olacaktı. Her seçmene hangi gün hangi sandıkta randevu verilmişse onu kontrol etmek gerekiyor."

Diğer ülkelerden de katılım konusunda bazı bilgiler aldıklarını belirten Büyükelçi Akça, katılımın belli bir yüzdede gerçekleşmekte olduğunu, ancak bu oranın hafta sonunda muhtemelen artacağını söyledi.

KKTC'de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı uyarınca 3 Ağustos'a kadar Lefkoşa Türk Lisesi ile 20 Temmuz Fen Lisesi'nde oy kullanabilecek. - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurt Dışında Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement