Yurt Dışında Yaşayan Türklerin "Gurbet" Yolculuğu - Son Dakika
Güncel

Yurt Dışında Yaşayan Türklerin "Gurbet" Yolculuğu

Yıllık izinlerini baba ocağında geçiren Türkler, yaşadıkları ülkeye dönmek için geldikleri Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluğa neden oldu.

12.08.2016 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıllık izinlerini baba ocağında geçiren Türkler, yaşadıkları ülkeye dönmek için geldikleri Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluğa neden oldu.

Kapıkule'ye girişte 3 kilometre, içerideki geçiş alanında ise 1 kilometre kuyruk oluştu.

Buradaki yoğunlukta sıra beklemek istemeyenler, İpsala, Pazarkule, Hamzabeyli ve Demirköy sınır kapılarından çıkış yapıyor. Oradaki sınır kapılarında da yoğunluk oluşmaya başladı.

İzmir'den Almanya'ya giden Metin Türkoğlu, tatilini ailesiyle İstanbul, Çeşme, Ayvalık ve Kuşadası'nda geçirdiğini söyledi.

Dört haftalık yıllık iznin çabuk geçtiğini belirten Türkoğlu, " Türkiye'deki tatilimiz bitti, şimdi mecburen Almanya'ya işe döneceğiz. Türkiye'yi, akrabalarımızı her yıl olduğu gibi özleyeceğiz." diye konuştu.

Ordu'dan Avusturya'ya giden Suzan Aygün ise sınır kapısındaki kuyruğun sürücüleri yorduğunu söyledi. Tatilini ailesiyle güzel şekilde geçirdiğini dile getiren Akgün, "Türkiye'de tatilimiz şu ana kadar çok güzel geçti. Buraya yarım saat önce geldik. İnşallah çok beklemeyiz." dedi.

İzmit'ten Almanya'ya giden Hüseyin Yazıcı da 4 saattir kuyrukta beklediğini ifade etti.

Tatil sonrası yurt dışında yaşayan Türklerin geri dönecekleri zaman sınır kapısında kuyruklar oluştuğunu söyleyen Yazıcı, "Çoluk çocuk yollardayız. İnşallah daha fazla beklemeyiz. Türkiye'den ayrılırken geride bıraktıklarımızın hasretiyle buradan gidiyoruz. Tatilimizi güzel şekilde geçirdik, ülkemize ve yakınlarımıza teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Yurt Dışında Yaşayan Türklerin "Gurbet" Yolculuğu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurt Dışında Yaşayan Türklerin 'Gurbet' Yolculuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement