Yurt Dışındaki Kültür Varlıkları Eşgüdüm ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Başbakan Yardımcısı... - Son Dakika
Yerel

Yurt Dışındaki Kültür Varlıkları Eşgüdüm ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Başbakan Yardımcısı...

Yurt Dışındaki Kültür Varlıkları Eşgüdüm ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın başkanlığında 14 Temmuz 2016 tarihinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

13.07.2016 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurt Dışındaki Kültür Varlıkları Eşgüdüm ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın başkanlığında 14 Temmuz 2016 tarihinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 6 Temmuz 2008 tarihli 26928 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2008/15 sayılı Başbakanlık Genelgesi uyarınca kurulan Yurt Dışındaki Kültür Varlıkları Eşgüdüm ve Yönlendirme Kurulu, yurtdışında bulunan kültürel varlıklar ile ilgili restorasyonlarda eşgüdüm ve koordinasyonun sağlanması ve strateji geliştirilmesi görevlerini sürdürüyor.

Sekreteryası TİKA tarafından yürütülen Yurt Dışındaki Kültür Varlıkları Eşgüdüm ve Yönlendirme Kurulu şimdiye kadar dört kez Yönlendirme Kurul Toplantısı, üç kez de Alt Komisyon toplantısı gerçekleştirdi. Başbakan Yardımcısı Kaynak'ın başkanlığında gerçekleşecek olan 2016 yılı toplantısında TİKA'nın öncülüğünde 25 farklı kurum ve kuruluşun iştiraki ile oluşan Ortak Akıl Platformunda ortaya çıkarılan "Yurt Dışındaki Kültür Mirasımızın Sürdürülebilir Korunması Stratejik Planı" çerçevesinde değerlendirmelerin yapılması planlanıyor. Kurumların yurt dışında yürüttüğü restorasyon ve kültür varlıklarına yönelik çalışmalarını ele alınacağı toplantı öncesinde Kaynak'ın basın açıklaması yapması bekleniyor.

Toplantıya TİKA Başkanı Serdar Çam, Dışişleri Bakanlığı (Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İlişkiler Genel Müdürlüğü), Kültür ve Turizm Bakanlığı (Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü), Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Maliye Bakanlığı (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü), Kalkınma Bakanlığı, Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri katılacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yurt Dışındaki Kültür Varlıkları Eşgüdüm ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Başbakan Yardımcısı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement