Yurt Dışından Gelen Ekipler Festivale ve İnegöl'e Hayran Kaldı - Son Dakika
Güncel

Yurt Dışından Gelen Ekipler Festivale ve İnegöl'e Hayran Kaldı

Yurt Dışından Gelen Ekipler Festivale ve İnegöl\'e Hayran Kaldı

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 29. Uluslararası Kültür Sanat Festivali'nin final gösterileri öncesi yurt dışından gelen delegasyon ve halk dansları ekiplerinin temsilcileri ile yemekte buluştu.

18.08.2016 15:46  Güncelleme: 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurt dışından gelen misafirler festival ve İnegöl ile ilgili övgü dolu açıklamalarda bulundu.

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 29'uncusu düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat Festivali'nin halk dansları gösterilerini kapsayan bölümü Çarşamba akşamı son buldu. Festivalin final gösterileri öncesi Belediye Başkanı Alinur Aktaş yurt dışından gelen halk dansları ekiplerinin temsilcileri ve delegasyon olarak festivale katılım gösteren misafirlerle yemekte bir araya geldi.

TÜRKİYE'NİN NE KADAR GÜVENLİ VE HUZURLU OLDUĞUNU GÖRDÜNÜZ

Yemeğin ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir konuşma yaparak festivale katılan ekiplere teşekkürlerini iletti. Aktaş, "Ben yurt dışından gelen misafirlerimize festivalimize katıldıkları için bizlerle beraber oldukları için ülkemizdeki 15 Temmuz sonrasındaki gelişmelere rağmen programları iptal etmeyip buraya gelmeyi tercih ettiğiniz için hem cesaretinizden dolayı kutluyor hem de tebrik ediyorum. Ayrıca ülkemizin de ne kadar huzurlu ve güvenli olduğunu gördünüz. İnşallah dostlarınızla da bunu bu şekilde paylaşırsınız" dedi.

AMAÇ BİRLİK VE BERABERLİĞİ ORTAYA KOYABİLMEK

"Bu festivallerin, bu buluşmaların ana esprisi birliğimizi, beraberliğimizi ve dostluğumuzu ortaya koyabilmek" diyen Aktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Genel anlamda amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Burada farklı ülkelerden, farklı şehirlerden gelmiş insanlar var. Belki direk birbirinizle bir irtibatınız söz konusu değil ama bizim sayemizde o irtibatı da sağlamış oluyorsunuz. Temennimiz bu irtibatların devam ettirilmesi. Şehrimize de güzel anlar yaşattınız. Bu yıl ülke sayısı olarak çok fazla olmasa da sizin bu dostluğunuzu ve yaklaşımınızı önemsiyoruz. Burada dostlarınız var, sizleri seven insanlar var, her zaman irtibat halinde olabileceğiniz çok güçlü bir ülke, Türkiye var. Bu millet Afrika'nın en ucundaki Somali'ye de, Sudan'a da, Kafkaslara da, Balkanlar'a da Bosna'ya da her zaman elini uzatmış, ecdadımızın yaptığı gibi katkı vermiş. Oralarda eserler bırakmış ecdatların torunlarıyız biz. Bu süreç zarfında da eksiğimiz ve aksağımız olduysa folklorcu kardeşlerimizin mağduriyet yaşadığı konu olduysa özür diliyoruz. Gittiğiniz yerlerde de lütfen ailenize ve dostlarınıza bizden selamlar götürün."

CENABI HAK TÜRKİYE'MİZİ KORUSUN

Başkan Aktaş'ın ardından yurt dışından gelen misafirler de sırasıyla teşekkür konuşması yapıp görüşlerini bildirdi. Makedonya Halk Dansları Ekip Başkanı Fadıl Zeneli, bu dostluğun süreceğini ifade ederek "Bizler Makedonya'da yaşayan Müslüman halkı Arnavut olarak biliniyoruz. Orada biliyorsunuz ki her zaman Arnavut'lar hem birbirlerini hem de buradaki dostlarını sevgiyle karşılaşmıştır. Bu böyle devam etmektedir. Bizler bu festivalin davetiyesini kabul etmek için çok zorlandık. Yönetim kurulu üyelerimizle bu kararı almak için çok kısa zamanda cevap vereceğimizi ümit ettik. Yaşanan bu son olaylarla ilgili de Makedonya'daki Arnavutlar adına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İnşallah bir daha tekrarlanmaz. Cenabı Hak Türkiye'mizi korusun. Ayrıca Azerbaycan ve İran'dan gelen dostlarımızla birlikte olduğumuz için de çok mutluyuz" dedi.

İNŞALLAH GELECEK YILLARDA DA KATILIRIZ

İran Tebriz Ekip Başkanı Laya Bahocb ise İnegöl'den gelen festival davetine çok sevindiklerini ifade ederek "İlk defa İnegöl festivaline katıldık ve çok mutluyuz. İnşallah gelecek yıllarda da farklı gruplarla yanınızda oluruz" diye konuştu.

BİR DAHA GELMEK İSTERİZ

Festivalde sergilenen halk dansları ve türkülerle süslü gösterilerinde sürekli "İki devlet tek millet" vurgusu yapan Azerbaycan ekibi adına konuşan ekip Başkanı Sema Sadıkova da "İnegöl'ü çok sevdik. Bizleri çok güzel karşıladınız. Her şey için teşekkür ederiz. Çok misafirperver insanlarsınız. İnşallah bir daha gelmek isteriz" ifadelerinde bulundu.

BİZLER KARDEŞ BELEDİYEYİZ

Festivale delegasyon olarak katılan Kosova Mitroviça Belediye Başkan Yardımcısı Safet Kanderi de festivale ilişkin görüşlerini bildirdi. Daha önce yapılan festivallere halk dansları ekipleriyle katıldıklarını hatırlatan Kanderi, "Biz İnegöl ve Mitroviça Belediyeleri kardeş belediyeyiz. Bu defa ekibimiz az. Başkan Yardımcıları olarak bir heyetle katıldık. Bugüne kadar tüm festivallere katılmış ve sizlerle bir araya gelmiştik. Bunun için de sizlere özel teşekkürlerimizi sunuyoruz. Belediye Başkanımızın da selamlarını getirdik. Kendileri katılamadıkları için üzgün" şeklinde konuştu.

GRUPLA KATILMAK İSTERİZ

Son olarak Fransa'nın Cenon Belediye Başkan Yardımcısı Hurizet Günder bir konuşma yaptı. "Bizleri davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum" diyen Günder, "Ben ilk kez festivale katılıyorum. Çok güzel ve çok anlamlı. Dost ülkelerin de katılımıyla çok güzel bir gösteri oldu. 15 Temmuz'dan sonra böyle bir birlik, beraberlik ve kardeşlik olması çok güzel bir anlam taşıyor. Döndükten sonra burada gördüklerimi Başkanımıza da sunacağım. İnşallah gelecek yıllarda biz de bir grupla ya da bir sanatçıyla festivalde yer alırız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yurt Dışından Gelen Ekipler Festivale ve İnegöl'e Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement