Yurt İçi Piyasalar Tcmb Enflasyon Raporuna Odaklandı - Son Dakika
Ekonomi

Yurt İçi Piyasalar Tcmb Enflasyon Raporuna Odaklandı

Küresel piyasalar negatif bir seyir izlerken, yurt içinde bugün açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Enflasyon Raporunun takip edileceği belirtiliyor.

26.04.2016 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küresel piyasalar negatif bir seyir izlerken, yurt içinde bugün açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Enflasyon Raporunun takip edileceği belirtiliyor.

Küresel piyasalar, dün düşüş eğilimindeki petrol fiyatları ve beklentileri karşılamayan makro ekonomik verilerin etkisiyle sınırlı da olsa negatif bir seyir izlerken, bugün yurt içinde TCMB Enflasyon Raporu ve Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı tutanakları ile TCMB'nin yeni başkanı Murat Çetinkaya'nın açıklamalarının takip edileceği kaydediliyor. TCMB geçen haftaki PPK toplantısında faiz koridorunun üst bandını piyasa beklentileri doğrultusunda 50 baz puan indirmişti. Analistler, bugünkü enflasyon raporunda yıl sonu enflasyon tahmininin takip edileceğini, ayrıca Çetinkaya'nın ifadelerinden gelecek dönem para politikasına ilişkin ipuçlarının aranacağını ifade ediyor.

ABD'de dün açıklanan yeni konut satışları ve Dallas Fed imalat endeksinin beklentilerin altında kalmasının ardından Dow Jones endeksi yüzde 0,15, S&P 500 endeksi yüzde 0,18 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,21 değer kaybetti. Bugün başta dayanıklı mal siparişleri olmak üzere açıklanacak verilerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

Avrupa tarafında, Almanya'da açıklanan Ifo endekslerinin beklentilerin hafif altında kalmasıyla avro/dolar paritesi 1,1270 seviyelerinde dengelendi, 10 yıl vadeli tahvil faizleri ise yükseliş eğilimini sürdürdü. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,76, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,78 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,52 düşüş kaydetti.

Bugün Asya piyasalarında petrol fiyatlarının yüzde 0,2 düşmesi ve dolar/yen paritesindeki değer kaybının etkisiyle Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,5 değer kaybetti, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yatay bir seyir izledi. Güney Kore'de ise açıklanan GSYH'nın yıllık yüzde 2,7 ile beklentiler paralelinde artış kaydetmesinin ardından Kospi endeksi yüzde 0,2 yükseldi.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

10.30 Türkiye, TCMB Enflasyon Raporu

14.00 Türkiye, PPK toplantı tutanakları

15.30 ABD, mart ayı dayanıklı mal siparişleri

16.45 ABD, nisan ayı hizmet sektörü ve bileşik PMI

17.00 ABD, nisan ayı Tüketici Güven Endeksi

17.00 ABD, nisan Richmond Fed imalat endeksi

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yurt İçi Piyasalar Tcmb Enflasyon Raporuna Odaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement