Yurtdışında Yaşayan Süryani Çocuklar Ata Topraklarında - Son Dakika
Güncel

Yurtdışında Yaşayan Süryani Çocuklar Ata Topraklarında

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -YTB Başkanı Kudret Bülbül'ün Mor Gabriel Manastırı ziyareti - Süryani gençleri tur arabasından inerken ve toplu görüntüsü - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül'ün açıklamaları - Süryani Nahrain Oezmen, Vadia Yalman ve Juliet Kakur'un açıklamaları - Midyat'dan detay görüntüler.

11.07.2015 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -YTB Başkanı Kudret Bülbül'ün Mor Gabriel Manastırı ziyareti - Süryani gençleri tur arabasından inerken ve toplu görüntüsü - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül'ün açıklamaları - Süryani Nahrain Oezmen, Vadia Yalman ve Juliet Kakur'un açıklamaları - Midyat'dan detay görüntüler. Yurtdışında yaşayan Süryani çocuklar ata topraklarında- Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca "Gençlik Köprüleri Projesi" kapsamında, yurt dışına göç eden Süryani ailelere mensup 40 çocuk Midyat'a getirildi Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca yurt dışına göç eden Süryani ailelerin çocukları, ata topraklarını tanımaları için başlatılan proje kapsamında Mardin'in Midyat ilçesine getirildi."Gençlik Köprüleri Projesi" çerçevesinde Midyat'a getirilen 40 Süryani çocuk, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül'ün eşliğinde, Mor Gabriel Manastırı ve Metropolit Samuel Aktaş'ı ziyaret etti.Bülbül, projeyle, ülkeden göç eden Süryani ailelerin çocuklarının, Türkiye'deki geleneklerini ve Türkçe'yi unutmamalarını, kendi tarih, kültür ve medeniyetlerini yakından tanımalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.Avrupa'daki Türk sivil toplum örgütlerinin önemine değinen Bülbül, şunları kaydetti: "Bu projeyi Avrupa'daki sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle yapıyoruz. Avrupa'daki bu örgütler, gençlerimiz için iyi bir kapı. Gençler, oradaki sivil toplum örgütlerinden koptukları zaman aslıda Türkiye'den kopuyorlar. O yüzden projeyi Avrupa'daki STK'lar üzerinden yapıyoruz ki, döndüklerinde o kuruluşlarla ilişkileri devam etsin."Bülbül, geçen yıl proje kapsamında Türkiye'ye getirilen bin 500 çocuğun da aile büyüklerinin yaşadığı coğrafyayı görme imkanı bulduğunu bildirdi. Şırnak'ın İdil ilçesinde dünyaya gelen ve ailesiyle İsviçre'ye yerleşen Nahrain Oezmen de hiç tereddüt etmeden projeyi kabul ederek Türkiye'ye geldiğini, anne ve babasının doğup büyüdüğü toprakları görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Yurtdışında Yaşayan Süryani Çocuklar Ata Topraklarında
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtdışında Yaşayan Süryani Çocuklar Ata Topraklarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement