Yurtsuzlaştırılanların Sessiz Hüznü 3. İstanbul Trienali Sergisinde - Son Dakika
Güncel

Yurtsuzlaştırılanların Sessiz Hüznü 3. İstanbul Trienali Sergisinde

Bakan Avcı, "Biz Türkiye'de yurtsuzlaşmaya, yurtsuz insanlara duyarlılık konusunda, kendimizce çok eski tecrübelere sahibiz." dedi.

23.09.2016 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Beyoğlu Cumhuriyet Sanat Galerisinde açılan 3. Uluslararası İstanbul Trienali'ni ziyaret etti. Sergideki eserlerden çok etkilendiğini ifade eden Bakan Avcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada sergideki eserleri 'yürek yakıcı' olarak nitelendirdi.

Keşke Tanıtımı Biraz Daha Etkin Yapabilseydik

"Yürek yıkıcı, yürek yakıcı buldum açıkçası. Biz Türkiye'de yurtsuzlaşmaya, yurtsuz insanlara duyarlılık konusunda, kendimizce çok eski tecrübelere sahibiz. Türkiye bir anlamda yurtsuzlaştırılmış insanların da yurdu oldu hep. Öyle olageldi ama hiç bu kadar derli toplu biçimde, bu düzeyde bir sanatsal anlatımla dile getirilmiş olmasını bugüne kadar başaramamıştık. Bu trienal bunu başardı. Keşke tanıtımını biraz daha etkin bir biçimde yapabilseydik. Dolayısıyla bu tanıtım konusundaki eksikliğimizi hissederek de dolaştım sergiyi."

Eserlerin Nasıl Değerlendirileceğini Konuşacağız

"Suriyeli misafirlerimizle ilgili yaşadıklarımızı, onların ve bizim birlikte yaşadıklarımızı anlamamakta çok anlaşılmaz bir ısrar gösteren bazı ülkelerde özellikle bu serginin, etkinliğin düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Birazdan zaten bu düzenlemeyi yapan arkadaşlarla da bunu konuşacağız. Nasıl yapabiliriz? Bu eserleri, uluslararası kamuoyunda bu konudaki duyarsızlığı aşmak için yani bir ölçü de olsun sarsmak için nasıl değerlendirebiliriz?"

Hepsi Çok Etkileyici

"Bu tür toplu çalışmalarda eserler, yapılan işler arasında bir sınıflama yapmak, bir hiyerarşi kurmak, 'en çok', 'en az' değerlendirmesinde bulunmak doğru olmaz. Hepsi çok etkileyici. Bunu nezaket cümlesi olarak söylemiyorum. Gerçekten, her eserde çok farklı anlayış ve farklı tekniklerle ama özünde, hep aynı insanlık durumuna işaret eden çalışmalar var."

Serginin 24 Eylül'de kapanacağını anımsatan Bakan Avcı, İstanbulluların cuma ve cumartesi günü trienali gezmesi tavsiyesinde bulunarak, "Özellikle İstanbul'da bu civarda yaşayan öğretmenlerimizin gelip görmelerini çok isterim. Çünkü burada aynı zamanda çocuklarımızın da çalışmaları var. İnşallah bu sergiyi önümüzdeki aylarda, farklı yerlerde daha geniş bir tanıtımla yine izleyicilere sunmayı başarabiliriz." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yurtsuzlaştırılanların Sessiz Hüznü 3. İstanbul Trienali Sergisinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement