Yurtta Asayiş - Son Dakika
Güncel

Yurtta Asayiş

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, silahlı saldırıya uğrayan kişi yaşamını yitirdi.

09.09.2015 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, silahlı saldırıya uğrayan kişi yaşamını yitirdi.

Fırat Mahallesi'nde bulunan Saman Pazarı yakınlarında, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin silahlı saldırısına uğrayan Sait Kızılkaplan (30), ağır yaralandı.

Sağlık ekiplerince Siverek Devlet Hastanesine kaldırılan Kızılkaplan, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Emniyet yetkilileri, olayın terörle ilişkisi bulunmadığını belirtti.

Erzurum'da yangın

Erzurum'un Olur ilçesinde çıkan yangında 7 ev, 6 ahır ve 3 ambar kullanılamaz hale geldi.

Kaban Mahallesi'nde bir evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine Olur ve Oltu itfaiyelerinin yanı sıra Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şantiye Şefliğine ait iş makineleri yangına müdahalede bulundu.

Yolun dar olması nedeniyle müdahalede güçlük çeken ekipler, vatandaşların da yardımıyla yangını kontrol altına aldı.

Yangında, 7 ev, 6 ahır ve 3 adet ambar yanarak kullanılamaz hale geldi.

Bandrolsüz sigara operasyonu

Muğla'nın Milas ilçesi, Gaziantep, İzmir ve Manisa'da gerçekleştirilen bandrolsüz sigara operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı, 20 bin paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Milas Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, yaklaşık 8 ay süren çalışmada Milas merkezinde bandrolsüz sigara ve tütün satışı yapan kişileri belirledi. Bu kişilerin alışverişi trafiğini de izleyen ekipler, şüphelilerin Gaziantep, Manisa ve İzmir illerinde de bağlantılı olduğu kişileri tespit etti.

İllerde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 10'u emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, 7'si Milas Adliyesine sevk edildi.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 20 bin paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 av tüfeği, 7,5 kilogram esrar ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonda Baykara Mahallesinde arama yapıldığı bildirildi.

Operasyonda, 2 av tüfeği, 7,5 kilogram esrar, 13 kök Hint keneviri, 60 sentetik hap ele geçirildi.

Gözaltına alınan 2 kişinin çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı kaydedildi.

Kocaeli'de fındık hırsızlığı iddiası

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bir depodan fındık çaldığı iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Kandıra Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçedeki özel bir fındık firmasına ait depodan 6 çuval fındık çalındığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından yaşları 18'den küçük olan 2 şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Çaldıkları fındıkları başka bir kişiye sattıkları öğrenilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Erzurum'da uyuşturucu operasyonu

Erzurum'da, uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan kişi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Gez Mahallesi 50. Yıl Caddesi'nde yürütülen çalışma doğrultusunda T.Ç'yi durdurarak üzerinde arama yaptı.

Aramada, elindeki çantada 988 uyuşturucu ecstacy hap bulundu.

Ekipler, uyuşturucuya el koyarken gözaltına aldıkları şüpheliyi emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk etti.

Zanlı T.Ç, çıkarıldığı mahkemece, "Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek" suçlarından tutuklandı.

Polisin dikkati emekli öğretmeni dolandırılmaktan kurtardı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yaşayan bir emekli öğretmen, kendisini telefonla arayarak cumhuriyet savcısı olarak tanıtan kişiye para yatırdığı sırada polis memurunun dikkati sayesinde kurtuldu.

Taşköprü ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Celal Ünal'ı telefonla arayan bir kişi, kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıttı. Ünal'a "Terör örgütüne üye olmuşsun, hakkında işlem başlatılacak, biz seni bu durumdan kurtarmak istiyoruz bize acilen para göndermen gerekiyor" diyen söz konusu kişi, vereceği hesaba para yatırmasını istedi.

Bunun üzerine bankaya giden Ünal, hesabından 26 bin lirayı çekerek kendisini cumhuriyet savcılığı olarak tanıtan kişi ile telefonla tekrar irtibat kurdu. Bu sırada davranışlarından şüphelenen Taşköprü Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosunda görevli Mustafa Sönmez, Ünal'a "kiminle konuştuğunu" sordu.

Ünal'ın olayı anlatması üzerine telefonu alan Sönmez, telefondaki kişiye kendisini tanıttı. Bunun üzerine söz konusu kişi, telefonu kapattı. Böylece Ünal, dolandırılmak üzere olduğunu anladı ve parayı yatırmadı.

Osmaniye'deki kayıp tamircinin öldürüldüğü belirlendi

Osmaniye'de 2,5 ay önce kaybolan ve cesedi toprağa gömülü bulunan otomobil tamircisinin pompalı tüfekle öldürüldüğü belirlendi.

Otomobil tamircisi Şıh Mehmet Toprak (48), 2 Haziran'da bir müşterisinin aracını tamir etmek için Büyük Tüysüz Köyü otoban mevkisine gitmek üzere evinden ayrıldı.

Toprak'ın gece eve dönmemesi üzerine yakınları polise giderek kayıp müracaatında bulundu.

Güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmada, Toprak'ın evden ayrıldığı 80 EG 940 plakalı aracı, 19 Ağustos'ta Hasanbeyli İlçesi Kalecik Köyü Geyikliçukur mevkisinde 10 metrelik uçurumda bulundu.

Araçta parmak izleri bulunan ve gözaltına alınan H.K. ve M.G, Toprak'ı pompalı tüfekle öldürüp, Toprakkale kalesi civarında bir yere gömdüklerini itiraf etti.

Şüphelilerin yer göstermesi üzerine Toprak'ın cesedi, bir tarlada gömülü halde bulundu.

Ceset, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Polis, bu kişilerin verdiği ifade doğrultusunda Toprak'ın eşi M.T. ve oğlu A.T'yi de ifadelerine başvurmak üzere polis merkezine götürdü.

Sorgularında cinayeti itiraf ettikleri öğrenilen zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depo olarak kullanılan alan küle döndü
    19:44 Depo olarak kullanılan alan küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bir apartmanın yanında bulunan garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında küle döndü. Yangın sonucunda depodan geriye sadece küller kaldı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti
    19:43 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü ziyaret ederek adalet talebinde bulundu.

  • Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı
    19:38 Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde horoz dövüşü yapılan bir adrese düzenlenen operasyonda yakalanan 53 kişiden biri, kesinleşmiş 2 yıl hapis cezası nedeniyle tutuklandı. Operasyonda ayrıca horoz dövüştürülen alanda bulunan 29 horoz da koruma altına alındı.

  • Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı
    19:38 Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı

    Düzce'de meydana gelen trafik kazasında, R.B.K. idaresindeki bir otomobil, bariyere çarparak yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki dere yatağına düşmekten kurtuldu. Kazada otomobilin sürücüsü ile araçta bulunan bir kişi hafif yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Sincan Cezaevi'nde tahliye talepleri ve beraat isteği
    19:33 Sincan Cezaevi'nde tahliye talepleri ve beraat isteği

    Sincan Cezaevi'nde yargılanan sanık Ayhan Bora Kaplan ve diğer sanıklar, tahliye ve beraatlerini talep etti. Duruşma 18 Nisan Perşembe günü devam edecek. Sanık Kaplan, gizli tanıkların ifadesinin usule uygun alınmadığını iddia etti. Ayrıca, araç ve telefon konularında da kendini savundu. Diğer sanıklar da savunmalarını yaptı ve tahliye taleplerini dile getirdi. Mahkeme Başkanı ile sanık Kaplan arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

  • Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı
    19:33 Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, Türkocağı Mahallesi Regülatör Köprüsü'nde 3 araç çarpıştı. Kazada 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sıkışan hafif ticari araç sürücüsü itfaiye ekiplerince kurtarıldı ve yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

  • Kütahya İl Genel Meclisi'nde yeni dönem heyecanı
    19:27 Kütahya İl Genel Meclisi'nde yeni dönem heyecanı

    Kütahya İl Genel Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanı, başkan vekilleri ve katip üyeleri seçildi.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri ile bir araya geldi
    19:26 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri ile bir araya geldi

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da resmi ziyarette bulunarak Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri ile bir araya geldi. Taraflar, Gürcistan ile Türkiye arasındaki yakın ilişkilerin önemini vurgulayarak, işbirliğinin derinleşeceği umudunu dile getirdi.

  • Dodurga Esnaf Odası Başkanı, Belediye Başkanını Kutlama Ziyaretinde Bulundu
    19:24 Dodurga Esnaf Odası Başkanı, Belediye Başkanını Kutlama Ziyaretinde Bulundu

    Dodurga Esnaf Odası Başkanı Cafer Türkoğlu, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı kutlama ziyaretinde bulundu. Türkoğlu, ziyarette Çetinkaya'yı tebrik ederek, çalışmalarında başarı dileklerini iletti. Ayrıca, Türkoğlu, esnaf olarak beklentilerini Çetinkaya'ya iletti. Çetinkaya da, esnafın taleplerine duyarlı olacağını belirtti.


Advertisement