Yurtta Asayiş - Son Dakika
Güncel

Yurtta Asayiş

Malatya'da düzenlenen operasyonlarda 121 kilo 230 gram esrar ele geçirildi.

28.06.2016 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da düzenlenen operasyonlarda 121 kilo 230 gram esrar ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekiplerince il genelinde uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında 20-24 Haziran'daki operasyonlarda 121 kilo 230 gram esrar, 586 cinsel nitelikli uyuşturucu hap ele geçirildi.

Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklandı.

Eskişehir'de telefonla dolandırıcılık iddiası

Eskişehir'de, iki ayrı olayda, telefonda kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan şüphelilere yaklaşık 50 bin lira değerindeki altınlarını teslim eden 2 kişi, dolandırıldıkları iddiasıyla polise başvurdu.

Kırmızıtoprak Mahallesi Kaan Sokağı'nda yaşayan Y.Ç'yi (58) arayan kişi, kendisini savcı olarak tanıttı.

Telefondaki kişiye inanan Y.Ç, onun isteği doğrultusunda yaklaşık 36 bin liralık ziynet eşyasını şüpheliye teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını fark eden Y.Ç, polise şikayetçi oldu.

Emek Mahallesi İnci Çiçeği Sokağı'nda yaşayan H.K'ya (60) telefonda kendisini polis olarak tanıtan zanlı ise "Hırsızlık olayı oldu. Olay yerinde size ait kimlik belgesi bulundu. Evinize gelerek kontrol edilecek. Evde bulunan ziynet eşyalarınızı kapıya gelecek polise verin." dedi. Bunun üzerine H.K, evine gelen tanımadığı bir kişiye 14 bin 900 lira değerindeki ziynet eşyasını verdi. Daha sonra dolandırıldığını fark eden H.K, polise başvurdu.

Polis, her iki olayla ilgili şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

İzmir'de uyuşturucu operasyonu

İzmir'in Konak ilçesinde düzenlenen iki operasyonda 8 bin 500 uyuşturucu hap ile 200 gram esrar ele geçirildi, 2 zanlı tutuklandı.

Narkotik ekipleri, uyuşturucu sattığı tespit edilen H.K'yı evinden elinde poşetle çıkarken gözaltına aldı.

Poşette 3 bin 500 ecstasy hap ile 200 gram esrar bulundu.

Ayrıca, uyuşturucu sattıkları belirlenen M.G, H.A. ve M.T. gözaltına alındı. Şüphelilerin kaçmaya çalışırken attıkları poşette 5 bin ecstasy hap ile uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 30 bin lira ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.G. ve H.K. tutuklandı, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Balıkesir'de kayıp alzaymır hastasının cesedi bulundu

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 5 Haziran'dan bu yana kayıp olan 83 yaşındaki alzaymır hastasının Bandırma'da cesedi bulundu.

Gönen'in Killik Mahallesi'nde oturan ve alzaymır hastası olduğu öğrenilen Rüstem Çabuk'un (83), 5 Haziran'da kaybolması üzerine yakınları durumu polise bildirdi.

Çabuk'un, Bandırma ilçesi yakınlarındaki bir un fabrikası civarında görüldüğü ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, bölgede arama çalışması yaptı.

Eski Ziraatli Mahallesi'ndeki bir buğday tarlasında Çabuk'un cesedine ulaşıldı.

Çabuk'un cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından Gönen'de toprağa verildi.

İzmir'de hırsızlık iddiası

İzmir'in Bornova ilçesinde çaldığı 'tır'ın dorsesindeki bin 80 kasa bira ile deposundaki mazotu çaldığı iddia edilen zanlı tutuklandı.

Işıkkent Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran S.K (42), nakliye işlerinde kullandığı 'tır'ın çalındıktan bir süre sonra bir akaryakıt istasyonunda terk edilmiş bulduklarını bildirdi. S.K, ancak dorsedeki içlerinde toplam 25 bin 920 şişe bira bulunan 1080 kasa içki ile yakıt deposundaki 600 litre mazotun çalındığını fark ettiklerini belirterek şikayetçi oldu.

Polis, dorsedeki içkinin başka bir kamyona aktarıldığı, Ankara asfaltı üzerinde bulunan bir eğlence mekanına götürüldüğü bilgisi üzerine operasyon yaptı.

Eğlence merkezindeki aramada bir kısmı tır dorsesinden çalındığı iddia edilen biralar olmak üzere 799 kasa içki ele geçirildi. Ekipler, eğlence merkezinin sahipleri H.İ. (40) ve A.P'yi (45) gözaltına aldı.

İşyeri sahiplerinin verdiği ifade üzerine içkileri eğlence merkezine sattığı iddia edilen M.M (61) de yakalandı.

M.M'nin ifadesinde içkileri kendisine A.Ö ile A.A'nın (52) getirdiğini söylemesi üzerine A.Ö gözaltına alındı. Adresinde bulunamayan A.A'nın ise yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirildi.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan A.Ö. tutuklanırken, H.İ, A.P. ve M.M. savcılık talimatıyla serbest kaldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Asayiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement