Yurtta Asayiş - Son Dakika
Güncel

Yurtta Asayiş

İzmir'in Bornova ilçesinde jandarma ekiplerinin 4 farklı iş yerine düzenlediği operasyonda sahte 7 bin 600 litre şarap ve 4,5 litre rakı ele geçirildi.

17.10.2016 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Bornova ilçesinde jandarma ekiplerinin 4 farklı iş yerine düzenlediği operasyonda sahte 7 bin 600 litre şarap ve 4,5 litre rakı ele geçirildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaklaşan yılbaşı öncesi, piyasaya sahte alkolün sürüleceği bilgisi alması üzerine çalışma başlattı.

Jandarma ekipleri, Bornova Gökdere Mahallesi'nde faaliyet gösteren 4 işletmenin sağlıksız koşullarda sahte alkol yaptığını belirledi.

Operasyon yapan ekipler, işletmelerin depolarında satışa hazır hale getirilmiş 7 bin 600 litre kaçak el yapımı şarap, 4 buçuk litre kaçak ele yapımı rakı, içki yapımında kullanılan bir adet üzüm sıkma makinesi ve bir pompa ele geçirildi.

Depolarda kümes hayvanlarının da bulunması dikkati çekti.

İşletme sahibi 5 şüpheli hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kuyumcuyu dolandıran şüpheliler Mersin'de yakalandı

Antalya'da bir kuyumcuyu arayıp kendilerini cumhuriyet savcısı olarak tanıtan ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında adının geçtiğini söyleyerek 4 kilo 630 gram altını dolandıran 2 şüpheli, Mersin'de yakalandı.

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Mersin Jandarma Komutanlığı ekiplerince Antalya-Mersin D-400 Karayolu üzerinde yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında bir yolcu otobüsünden 2 yolcunun inerek kaçtığını gören ekipler, 2 şüpheliyi takip edip yakaladı.

Şüpheliler, C.A ve İ.B'nin kimlik sorgusunda suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve dolandırıcılık suçlarından kayıtlarının bulunduğu tespit edildi. Üzerlerinde yapılan aramalarda şüpheli C.A'nın elindeki poşet içerisinde yaklaşık 4.5 kilogram ağırlığında altın bilezik, yüzük ve takılar bulundu.

Şahısların çelişkili ifadeler vermesi üzerine ziynet eşyalarının dolandırıcılık, hırsızlık veya yağma türü bir olayla elde edilebileceğini düşünen yetkililer, durumu çevre illerin jandarma ve emniyet birimlerine bildirdi.

Yapılan araştırmada Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde kuyumculuk yapan U.Y'yi arayan bir kişinin kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıtıp, U.Y'nin FETÖ soruşturmasına karıştığını iddia ederek toplam 4 kilo 630 gram ağırlığındaki altınları dolandırdığı bilgisine ulaşıldı.

Şüpheliler, ekiplerce gözaltına alındı.

Kayseri'de tarihi eser ve uyuşturucu operasyonu

Kayseri'de tarihi eser ve uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 2'si tutuklandı.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ile Kocasinan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, arazide barınak olarak kullanılan konteynerde 750 gram kubar esrar, 103 gram metamfetamin, 5 gram kenevir tohumu ve 1 tabanca ele geçirdi. Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan, Yeşilhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bir araçta yapılan aramada bronz heykel bulundu, 4 kişi gözaltına alındı.

İşlemlerinin ardından şüphelilerden 3'ü serbest bırakıldı, adliyeye sevk edilen 8 kişiden 2'si tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Mersin'de sahte içki operasyonu

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, yaklaşık 500 şişe sahte içki ele geçirildi.

Çamlıyayla Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçe merkezinde market işleten Z.A'nın sahte içki sattığı iddiasıyla Sebil Mahallesi'ndeki bir evde arama yaptı. Operasyonda yaklaşık 500 şişe sahte içki ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak market sahibi Z.A ile akrabaları olduğu belirtilen H.Y ve A.A, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Çamlıyayla ilçesinde bugün sahte içkiden 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 1 kişinin de tedavi altına alındığı iddia edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Asayiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'da Gizli Bölmede Kenevir Yetiştiriciliği Operasyonu
    11:17 Tekirdağ'da Gizli Bölmede Kenevir Yetiştiriciliği Operasyonu

    Tekirdağ'da jandarma ekipleri, yapılan istihbari çalışmalar sonucunda bir adreste kenevir yetiştirildiği bilgisine ulaştı. Yapılan aramada evin gizli bölmesinde iklimlendirme yöntemiyle yetiştirilen kenevir bitkileri ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor
    11:17 Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor

    16 yaşındaki milli dartçı Süleyman Can Durmuş, 7 yıllık sporculuk kariyerinde 75 madalya kazandı. Türkiye'de katıldığı 82 müsabakanın yarısında şampiyonluğu elde eden Durmuş, dünya şampiyonası için antrenmanlarını sürdürüyor. Dart Milli Takım Antrenörü Halil Durmuş, yeğeni Süleyman'ın başarılarından gurur duyduğunu ve gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu belirtti. Süleyman Can Durmuş ise dünya şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

  • Pendik Velibaba Mahallesi Muhtarı Şükrü Aydemir: 'Çakarlı araçlarla yıpratılmak istendim'
    11:15 Pendik Velibaba Mahallesi Muhtarı Şükrü Aydemir: 'Çakarlı araçlarla yıpratılmak istendim'

    Pendik Velibaba Mahallesi muhtarı ve muhtar adayı olan Şükrü Aydemir, çakarlı lüks araçlarla yaptığı konvoyla gündeme gelmesi üzerine açıklama yaptı. Aydemir, çakarlı araçları kendisine aitmiş gibi lanse ederek zor durumda bırakılmak istendiğini belirterek, hizmetleriyle anılmak istediğini söyledi.

  • Erzurum'da kar yağışı ve tipi nedeniyle 21 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor
    11:15 Erzurum'da kar yağışı ve tipi nedeniyle 21 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

    Erzurum'da etkili olan olumsuz hava koşulları, ulaşımda aksamalara yol açtı. Kent genelinde kar ve tipi nedeniyle 21 kırsal mahallenin yolu kapandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı yollardaki karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

  • TÜMOSAN Konyaspor Başkanı: Hedefimiz düşme tehlikesinden uzak kalmak
    11:15 TÜMOSAN Konyaspor Başkanı: Hedefimiz düşme tehlikesinden uzak kalmak

    TÜMOSAN Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, kulübe verilen transfer yasağının yanlış değerlendirildiğini belirterek, hedeflerinin ligde düşme tehlikesinden uzak bir sıralamada kalmak olduğunu söyledi. Korkmaz, takımın güvenli bölgede kalmak için mücadele ettiğini ve şampiyonluğu belirleyebilecek güce sahip olduklarını ifade etti. Ayrıca taraftarlardan tribünleri doldurmalarını ve takıma destek vermelerini istedi.

  • Cam Kemik Hastası Esat Balcı, Tekerlekli Sandalyesiyle Seçmenlerle Buluşuyor
    11:15 Cam Kemik Hastası Esat Balcı, Tekerlekli Sandalyesiyle Seçmenlerle Buluşuyor

    Düzce'de yaşayan cam kemik hastası Esat Balcı, belediye meclis üyesi adayı olarak tekerlekli sandalyesiyle kapı kapı dolaşıp seçmenlerle buluşuyor. Balcı, engelleri ortadan kaldırmak ve farkındalık yaratmak için çalışmalar yapıyor.

  • Bedensel Engelli Milli Bilek Güreşçi Oya Aydın, Dünya Şampiyonasında Birincilik Hedefliyor
    11:14 Bedensel Engelli Milli Bilek Güreşçi Oya Aydın, Dünya Şampiyonasında Birincilik Hedefliyor

    Oya Aydın, bedensel engelli bir milli bilek güreşçisi olarak dünya şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıkmayı hedefliyor. Devlet koruması altında yetişen Aydın, beden eğitimi öğretmenlerinin yönlendirmesiyle bilek güreşine başladı. Şimdi ise Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası'nda yeni başarılar elde etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Jandarma Er Yusuf Kara'yı eşiyle görüntülü konuşmada buluşturdu
    11:14 Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Jandarma Er Yusuf Kara'yı eşiyle görüntülü konuşmada buluşturdu

    Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanlığındaki iftar programında Mehmetçiklerle buluştu. Programda Jandarma Er Yusuf Kara'yı Ankara'da yaşayan eşiyle görüntülü konuşmada buluşturarak sürpriz yaptı.

  • Anadolu Otoyolu'nda kaza: 1 kişi yaralandı
    11:13 Anadolu Otoyolu'nda kaza: 1 kişi yaralandı

    Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde meydana gelen kazada, İ.Ç. idaresindeki hafif ticari araç bariyere çarparak devrildi. Kazada araçta bulunan 1 kişi yaralandı. Olayın ardından sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralı sürücü, sağlık personelinin ilk müdahalesinin ardından İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesine kaldırıldı.

  • TÜROB Başkanı: Dolandırıcılar Otellerin ve Seyahat Şirketlerinin Kopyası Siteler Açabiliyor
    11:13 TÜROB Başkanı: Dolandırıcılar Otellerin ve Seyahat Şirketlerinin Kopyası Siteler Açabiliyor

    Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, dolandırıcıların otellerin ve seyahat şirketlerinin internet sitelerinin birebir kopyası olan siteler açabildiklerini belirtti. Eresin ayrıca, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının turizm sektörü açısından memnuniyet verici olduğunu ve yerli tatilcilerin bayram döneminde memleket turizmine yöneleceğini söyledi. Ayrıca, Eresin sahte çevrim içi sitelere karşı dikkatli olunması gerektiğini ve otellerin kendi web sitelerinden rezervasyon yapılmasını tavsiye etti.


Advertisement