Kuvvetli Yağışlar Geliyor - Son Dakika
Güncel

Kuvvetli Yağışlar Geliyor

Son değerlendirmelere göre, Van çevresi dışında tüm yurtta görülecek yağışların kuvvetli, Antalya ve Muğla'da yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

29.01.2014 08:44  Güncelleme: 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, Van çevresi dışında tüm yurtta görülecek yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Manisa ile zamanla Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Antalya ve Muğla'da yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların Doğu Anadolu, Kırklareli ve Edirne çevreleri ile gece saatlerinden sonra Marmara'nın güneydoğusunun yüksekleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Kayseri, Sivas çevreleri ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

MARMARA'DA SICAKLIK 3 İLA 5 DERECE ARTACAK

Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Marmara ile Karadeniz kıyılarında 3 ila 5 derece artacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, gece saatlerine kadar Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, batı bölgelerde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu - 9

İstanbul: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı - 14

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların sabah ilk saatlerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor) - 16

Adana: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor) - 17

Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı (Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor)- 18

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu - 20

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu - 19

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

Diyarbakır: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu - 10

Bölgelerde beklenen hava durumu tahminleri ise şöyle:

MARMARA:Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sabah ilk saatlerde bölgenin batısında kuvvetli(21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve batı, Akşam saatlerinden sonra kuzeybatısında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE:Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ilk saatlerde Kıyı kesimleri ile Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), sabah ve öğle saatlerinde Muğla'da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ:Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Isparta, Burdur zamanla Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Antalya'da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyılarında güney ve batı yönlerden kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde batısı, zamanla bölge genelinin aralıklı yağmurlu, gece saatlerinden sonra kuzeydoğusunun yer yer karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ:Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin yağmurlu, Doğu Karadenizin iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; güney ve batı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Çok bulutlu, kuzey ve doğusu ise zamanla bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli Yağışlar Geliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuvvetli Yağışlar Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement