Yurtta Hava Durumu - Son Dakika
Güncel

Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Bingöl, Muş ve Erzurum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

19.03.2015 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapılan son değerlendirmelere göre, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Bingöl, Muş ve Erzurum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu gölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey, iç ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

İstanbul: Parçalı az bulutlu 8

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 12

Adana: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 16

Antalya: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 7

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren il geneli sağanak yağışlı 8

Erzurum: Parçalı bulutlu, öğleden sonra yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 5

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu, yağmurlu 13 - İSTANBUL

Yurtta Hava Durumu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yurtta Hava Durumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement