Yurtta Hava Durumu - Son Dakika
Güncel

Yurtta Hava Durumu

Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli, Ordu çevreleri ile Tekirdağ’ın batısı, Kastamonu’nun güneyi, Sivas ve Yozgat’ın kuzeyi, Çankırı’nın kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

17.08.2015 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli, Ordu çevreleri ile Tekirdağ'ın batısı, Kastamonu'nun güneyi, Sivas ve Yozgat'ın kuzeyi, Çankırı'nın kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize başta olmak üzere Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin, Erzurum, Kars ile Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının İç Ege ile Marmara'nın doğu kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, Ege ve Akdeniz'de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Yağışların, Rize başta olmak üzere Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin, Erzurum, Kars ile Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, lokal dolu vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

Ankara: Parçalı bulutlu 32

İstanbul: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 33

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 35

Adana: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu 35

Antalya: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu 33

Samsun: Parçalı bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor 28

Erzurum: Parçalı bulutlu, il genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 28

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39 - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı
    12:29 Elazığ'da Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından yapılan aramada bir otomobilin bagajında gizlenen Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yapan bir şüpheli ise gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Düzensiz göçmenler ise İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Şanlıurfa'da dere suyuna kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor
    12:27 Şanlıurfa'da dere suyuna kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor

    Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde dere suyunun akıntısına kapılarak kaybolan 11 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları 7'nci gününde de devam ediyor. Ekipler, çocuğu bulmak için Suriye sınırına kadar ilerledi. Sualtı arama ve kurtarma ekipleri, henüz herhangi bir sonuç elde edemedi.

  • Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 12 kişi tutuklandı
    12:26 Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 12 kişi tutuklandı

    Osmaniye'de polisin son bir haftada düzenlediği operasyonlarda uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan aramalarda, 1025 gram bonzai, 350,87 gram fubinica, 200,19 gram kubar esrar ve diğer uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Operasyonlarda tutuklanan 12 kişi cezaevine gönderildi.

  • İzmir'de Sünger Kent projesi yayılıyor
    12:26 İzmir'de Sünger Kent projesi yayılıyor

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Çamdibi Mahallesi'ndeki Mediha Mahmut Bey Ortaokulu'nda uygulanan Sünger Kent projesini yerinde inceledi. Başkan Soyer, projenin hayatı dönüştürecek büyük bir adım olduğunu belirtti.

  • 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da bir araya geldi
    12:25 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da bir araya geldi

    Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesine açıklamalarda bulunan milli takımın teknik direktörü Aytürk Kıyıcı, 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da kamp yaptığını ve hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. Takımın hedefinin Faroe Adaları ve Ermenistan maçlarını kazanarak A Ligi'nde mücadele etmek olduğunu vurgulayan Kıyıcı, oyuncuların son durumlarını görmek ve birlikte oynama alışkanlığı kazandırmak için kampın önemli olduğunu ifade etti. Ay-yıldızlılar, 3 Nisan'da Faroe Adaları ve 9 Nisan'da Ermenistan ile karşılaşacak.

  • Toz Taşınımı İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor
    12:25 Toz Taşınımı İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor

    ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, toz taşınımının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek, astım ve KOAH gibi nefes darlığı hastalığı olanların dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise toz taşınımı beklendiğini belirterek tedbirli olunması çağrısında bulundu.

  • Gaziantep'te okul servisi çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti
    12:25 Gaziantep'te okul servisi çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde, kimliği henüz belirlenemeyen bir okul servisi, Karşıyaka Mahallesi'nde İbrahim Taş'a çarptı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Taş'ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Okul servisi sürücüsü gözaltına alındı.

  • Erzurum İspir'de Trafik Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    12:23 Erzurum İspir'de Trafik Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Erzurum'un İspir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Esenyurt'ta Yangında Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı
    12:23 Esenyurt'ta Yangında Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı

    Esenyurt'ta bir binada çıkan yangında engelli bir çocuğun çakmakla oynaması sonucu apartmanda mahsur kalan 4 kişi itfaiye tarafından kurtarıldı. Yangın sırasında çatıya çıkan bir adam ise dron ile havadan görüntülendi. Yangın nedeniyle binada büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, çocuğun daha önce de benzer bir şekilde yangın çıkardığı belirtildi.


Advertisement