Yurtta kalan öğrencilerden, "oda" eylemi - - Son Dakika
Güncel

Yurtta kalan öğrencilerden, "oda" eylemi -

Yurtta kalan öğrencilerden, "oda" eylemi -

Zonguldak'ta, üniversite öğrencileri, kaldıkları yurttaki oda kapasitelerinin çeşitli nedenlerden dolayı artırıldığı gerekçesiyle eylem yaptı.

25.03.2014 05:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, üniversite öğrencileri, kaldıkları yurttaki oda kapasitelerinin çeşitli nedenlerden dolayı artırıldığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne (KYK) bağlı Karaelmas Yurdu'nda kalan yaklaşık 200 kız öğrenci, odaların kapasitelerinin artırıldığı iddiasıyla yurt önünde toplandı.

"Öğrenci uyuma odana sahip çık", "Dört kişilik oda istemiyoruz" ve "Müdürle görüşmek istiyoruz" sloganları atan öğrenciler, bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi.

Zonguldak YURTKUR Bölge Müdür Yardımcısı Musa Alan, yurda gelerek öğrencilerle bir süre görüştü. Öğrencileri ikna etmeye çalışan Alan, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileriyle konuyu görüştü.

Bu sırada Alan, Funda Kaya adlı öğrenciye telefonu vererek yetkililerle konuşturdu.

Kaya, telefon konuşmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, üç kişilik odalarda dört kişi kalmaya başladıklarını öne sürerek, söz alana kadar eylemlerini devam ettireceklerini söyledi.

Öğrenciler, YURTKUR Bölge Müdür Yardımcısı Musa Alan'dan odaların tekrar üç kişiye dönüştürüleceğini ve ek olarak konulan yatakların kaldırılacağını yazılı olarak kağıda imza artırdıktan sonra eylemlerine son verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrencilerle ilgili sıkıntıyı çözün demesi üzerine çalışmalar yaptıklarını anlatan YURTKUR yetkilileri, şunları ifade etti:

"40 metrekarelik odalarda üç öğrenci kalıyor. Dolayısıyla odalar, çok rahat mevcudu kaldırıyor. Öğrencilerin bu konuda sıkıntısı da yoktu. Hepsi bu konuda memnundu ama ne olduysa bugün işin şekli değişti. Gelen öğrencilerin de kayıtlarını yaptık. Alaplı yurdundan getirdiğimiz yatakları odalara yerleştirdik. Çaydamar Mahallesi'ndeki erkek öğrenci yurdumuzda kalan erkek öğrencilerimizi buradaki erkek yurduna kaydırıp gelen kız öğrencileri oraya alacağız. Dönem sonuna kadar misafir kalmak isteyen öğrencileri oraya alarak çözüm getireceğiz sıkıntı çekmesinler diye."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta kalan öğrencilerden, 'oda' eylemi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Tarık Kenan Arslan: Öğrencileri memnun etmek zor iş özellikle kız öğrencileri..Biz odalarda 6 kişi kalıyorduk.İnsanoğlu işte azıcık rahat gördümü karnı ağrımaya başlıyor.Yurt çalışanlarına Allah sabır versin. 4 2 Yanıtla
  • nnkk: odalar en baştan 4 kişilik olsaydı kabul etmeyip yurtta kalmayacakmıydınız!...takdir yetkisi idarededir...ister 4 kişilik yapar ister 5 kişilik...dışarıda mağdur durumdaki öğrencileri barındırmak için ne gerekiyorsa o yapılır...kendilerini dışarıdaki öğrencilerin yerine koysunlarda öyle düşünsünler...yedikleri önünde yemedikleri arkasında...bu kişiler 6-8-10 kişilik odalarda kalındığı dönemleri görmemişler...öğrencilere kalsa hepsi tek kişilik oda ister... 3 2 Yanıtla

Advertisement