Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Kütahya'da yoğun kar yağışı nedeniyle ormanlarda yaşayan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

03.01.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Kaymakamlık ve İlçe Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, bölgede geniş alan tutan ormanlarda yaşayan çakal, kurt ve yılkı atları gibi hayvanların yiyecek sıkıntısı çekip şehir merkezine inmesini önlemek ve hayvanların doğal yaşam alanlarını korumak amacıyla dolaşabilecekleri alanlara yem bıraktı.

Kaymakam Numan Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaban hayvanlarının geçiş yolları üzerine yem bıraktıklarını söyledi.

Doğal hayatın ekoloji için çok önemli olduğunu belirten Hatipoğlu, "Bu yaban hayvanları, aynı zamanda bölgemiz için de çok önemli değerler. Orman İşletme Müdürlüğümüz, köy yollarının ulaşıma açılması amacıyla verdiği desteğin yanında, kendi sorumluluk sahasında  doğal hayatı korumayla ilgili de çalışmalar yapmakta" dedi.

Tavşanlı Orman İşletmesi Müdürü Mehmet Erginbay da üç gün devam eden kar yağışı nedeniyle, ormanlarda yaklaşık bir metre kar oluştuğunu dile getirdi. Erginbay, kar yerden kalkıncaya kadar yem bırakma işlemlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi. - Kütahya

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement