Uşak'ta Kar, Yolları Kapattı - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta Kar, Yolları Kapattı

Uşak ve çevresinde yoğun kar yağışı nedeniyle Eşme-Denizli karayolu ulaşıma kapanırken Uşak-Ankara karayolunda aksama yaşanıyor.

05.01.2015 23:13  Güncelleme: 23:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak ve çevresinde yoğun kar yağışı nedeniyle Eşme- Denizli karayolu ulaşıma kapandı, Uşak-Ankara karayolunda aksama yaşanıyor.

Uşak Valisi Seddar Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uşak'ta akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldiğini belirtti.

Özellikle Uşak-Ankara karayolu Dumlupınar mevkisinde zorluk yaşandığına dikkati çeken Yavuz, bu bölgeden büyük araçların geçişine izin verilmediğini söyledi.

Yavuz, kar yağışının yarın öğlen saatlerine kadar devam edeceğini, sürücülerin zincirsiz yola çıkmaması gerektiğini belirtti.

Ekiplerin karayollarında her türlü çalışmayı sürdürdüğünü, bunun dışında İl Sağlık Müdürlüğünün iki paletli ambulansının da her türlü olumsuzluğa karşı hazır bekletildiğini kaydeden Yavuz, şöyle konuştu:

"Uşak-Ankara karayolu Dumlupınar mevkisinde yol zaman zaman trafiğe kapanıyor. Ekipler yolu kontrollü şekilde açmaya çalışıyor. Eşme-Denizli yolu trafiğe kapandı. Uşak-Ankara karayolunda Banaz'da büyük araçlar bekletiliyor. Bu nedenle ilçede araç kuyruğu oluştu. Banaz kaymakamına talimat verdim, ilçede lokanta ve gıda satış yerleri sabaha kadar açık olacak."

Yavuz, il genelinde okulların yarın tatil edildiğini hatırlatarak, gerekli görülmesi halinde tatilin uzatılabileceğini söyledi.

Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini ifade eden Yavuz, özellikle yüksek yerlerde şiddetli don olayının beklendiğini, her türlü olumsuzluğa karşı hazır olduklarını sözlerine ekledi. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak'ta Kar, Yolları Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement