Yurtta Kış - Son Dakika
Yerel

Yurtta Kış

Yurtta Kış

Kütahya'da 163 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı Kütahya Bursa karayolunda tırların kayması nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

06.01.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, gece başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle 163 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, geceden bu yana merkez ve ilçelere bağlı 163 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Özel İdareye bağlı yaklaşık 100 personel, yolları açmak amacıyla 20 greyder, 17 kepçe, 6 kar bıçaklı kamyon, 1 dozer, 18 servis aracı ile aralıksız çalışma yürütüyor.

Öte yandan hava sıcaklığının sıfırın altında 3 derece ölçüldüğü kente, gece sıcaklığın sıfırın altında 7 dereceye düşmesi bekleniyor. Sıcaklığın yarın gün içerisinde en az sıfırın altında 8'e düşeceği, perşembe gününden itibaren daha da azalacağı öngörülüyor.

Kent merkezinde 41 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde ise bir metreyi geçti.

Karayollarında durum

Kütahya- Eskişehir ve Kütahya-Afyonkarahisar karayollarında zincirsiz araçların geçişlerine izin verilmiyor. Tır ve çekicilerin geçişine 50'şer metre aralıklarla kontrollü olarak izin veriliyor.

Diğer yandan Kütahya'yı Bursa'ya bağlayan İnegöl Domaniç dağ yolunda bazı tırların kayması nedeniyle yolu kapatması sonucu bir süredir yol ulaşıma kapalı bulunuyor.

Karayolları ekipleri, bu yolları açık tutabilmek amacıyla tuzlama ve kar temizleme çalışmasını aralıklarla sürdürüyor. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement