Yurtta Kış - Son Dakika
Yerel

Yurtta Kış

Manisa’nın bazı ilçelerinde dün akşamdan bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok mahalleye ulaşım güçlükle sağlanıyor.

06.01.2015 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Turgutlu, Demirci, Salihli ve Kula ilçelerinde dün akşamdan bu yana yağan kar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Dün akşam başlayan kar yağışı nedeniyle Turgutlu'nun yüksek kesimlerinde bulunan mahallelere ulaşım sağlanamıyor.

İlçe merkezinde hafi şekilde yağan kar, Turgutlu'nun yüksek kesimlerinde bulunan Karaköy, Kabaçınar, Dağyeniköy, Hacıisalar, Yunusdere, Kuşlar, Ören, Ayvacık ve Güney mahallelerine ulaşımı kesti. Bu mahallelerde kar kalınlığını yer yer 80 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi.

Turgutlu Belediyesi Fen İşlerine ait iş makineleri tarafından yolların açılması çalışmaları sürüyor. Kaymakam Nazmi Günlü, kardan etkilenen mahallelerin yollarını açma çalışmalarını sürdüğünü belirterek, "Buzlanan yolların tehlike arz etmemesi için ekipler sürekli gözetim altında tutuyor" dedi.

Demirci

Demirci ilçesi kar ve tipi nedeniyle beyaza bürüdü, ilçe merkezinde ulaşım güçlükle sağlandı. İlçeye bağlı 15 mahalle yolunda buzlanma sebebiyle ulaşımda aksamalar meydana geldi.

Demirci- Simav kara yolunda kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Belediye ve karayolları ekipleri yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Trafik ekipleri de zinciri ve kar lastiği olmayan araçların bu yola girişine izin vermiyor.

Salihli

Salihli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı nedeniyle çok sayıda mahalleye ulaşım sağlanamıyor. İlçenin 10 mahalle ile ulaşımını sağlayan Karaağaç Yolu, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Salihli Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Akarsu, söz konusu yolun daha önce belediye ekipleri tarafından açıldığını ancak yoğun kar yağışı nedeniyle yeniden kapandığını kaydetti.

Salihli'nin İzmir'in Ödemiş ilçesi bağlantısını sağlayan Allahdiyen Mahallesi bölgesinde de yoğun kar yağışının devam ettiği, kapanan yolu açma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Sarıgöl

Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada ilçenin yüksek kesimlerine kar nedeniyle 8 mahalleye ulaşımda güçlük yaşandığını belirtti.

İlçede okulların bugün tatil edildiğini belirten Kılınç, "Sarıgöl ve çevresine dün akşamdan bu yana aralıkla yağan kar hayatı olumsuz etkiledi. Sarıgöl- Buldan kara yolunda araçların kontrollü geçmesine izin veriliyor. Karayolları ve belediye ekipleri yolun trafiğe açık olması için sürekli çalışıyor. Özellikle yüksek kesimlerdeki mahalle okulları, bugün önlem için tatil edildi" diye konuştu.

Kula

Kula'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 34 mahalle yolu ulaşıma kapandı. İlçe merkezinde kar kalınlığının 10 santimetreyi aştığı bildirildi.

Yoğun kar yağışından dolayı 34 mahalleye kara yolu ulaşımı sağlanamadığını belirten Kula Kaymakamı Murat Güven, yollarının açılması ile ilgili ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement