Yurtta Kış - Son Dakika
Yerel

Yurtta Kış

Yurtta Kış

Malatya Kayseri karayolu ulaşıma açıldı Sivas Erzincan karayolunun Kızıldağ mevkisinde ulaşım sağlanamıyor.

07.01.2015 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya- Kayseri karayolu, kayan tırların çekilmesinin ardından ulaşıma açıldı.

Alınan bilgiye göre, Malatya-Kayseri karayolunda dün akşam saatlerinde kar ve tipinin etkili olduğu 1800 rakımlı Karahan Geçidi'nde kayarak yolu kapatan çok sayıda tır, ekiplerin yoğun çalışması sonucu yol kenarına çekildi.

Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışmalarının ardından Malatya-Kayseri karayolu, sabah ulaşıma açıldı.

Malatya- Adıyaman karayolunda ise ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı, ekiplerin güzergahta tuzlama çalışması yaptığı öğrenildi.

Öte yandan, Kubbe Dağı mevkisindeki yoğun kar yağışı nedeniyle Malatya'dan Pütürge ilçesine ulaşım sağlanamadığı belirtildi.

Ulaşıma kapalı yollar

Sivas-Erzincan karayolunun İmranlı- Refahiye bölümü ve Kayseri- Kahramanmaraş yolunun Sarız- Afşin kısmında ulaşım sağlanamıyor.

Kızıldağ mevkisinde dünden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı Sivas-Erzincan karayolunda ekiplerin çalışması sürüyor.

Trafik ekipleri, İmranlı ve Refahiye tarafından Kızıldağ mevkisine araçların geçişine izin vermiyor. Bazı sürücüler ve yolcular, Karayolları Kızıldağ Bakımevinde yolun açılmasını bekliyor.

Yolda kalanlara İmranlı Kaymakamlığınca kumanya dağıtıldığı belirtildi.

Bu arada, tedbiren trafiğe kapatılan Sivas-Malatya karayolunun Kangal- Alacahan bölümünde ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Her iki karayolunun gece ulaşıma kapalı olması nedeniyle sürücüler ve yolcuların Ulaş, Kangal ve İmranlı ilçelerindeki kamu misafirhanelerinde ve güzergahlardaki tesislerde konakladığı kaydedildi. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement