Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Balıkesir'de 205 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

07.01.2015 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir merkez ve ilçelerinde kar yağışı nedeniyle kapanan 205 köy yolunu ulaşıma açma çalışmaları sürüyor.

AA muhabirinin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden (AFAD) aldığı bilgiye göre, pazartesi gece saatlerinde başlayan kar yağışı, Balıkesir'in büyük bölümünde etkisini sürdürüyor.

Özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığı bir metreyi aşarken karayolları ekipleri, Balıkesir'i İzmir (Manisa), Bursa (İstanbul), Kütahya ve Edremit Körfezi'ne bağlayan karayollarını açık tutmak için hazır bekliyor, yaşanan sıkıntılara anında müdahale ediyor.

Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin ekipleri de Sındırgı, Bigadiç, Kepsut, Karesi, Balya ve Dursunbey'de, kar yağışı nedeniyle kapanan 205 köy yolunu ulaşıma açmak için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Manyas'ın yüksek kesimlerinde de kar kalınlığı 1 metreyi aşarken, Belediye Başkanı Tancan Barçin, "Son yılların en çetin kışını yaşıyoruz. Yolları açık tutmak için ekiplerimiz yoğun çaba harcıyor ancak yağan kar tekrar kapatıyor" dedi.

Yüksek kesimlerde kurulu İrşadiye Mahallesi'nin muhtarı Şevket Kaya, yaklaşık 30 yıldır ilk kez bu kadar yoğun bir kar yağışına tanıklık ettiklerini belirterek, "Karın kalınlığı mahallemizde 1,4 metreye yükseldi. İnşallah acil bir durum yaşamayız" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement