Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Balıkesir'de 231 köy yolu ulaşıma açılmaya çalışılıyor, 13 mahalleye elektrik verilemiyor.

08.01.2015 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir merkez ve ilçelerinde kar yağışı nedeniyle kapanan 231 köy yolu ulaşıma açılmaya çalışılırken, 13 mahalleye elektrik verilemiyor.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, gece saatlerinde etkili olan kar yağışı ve ardından yaşanan aşırı soğuk nedeniyle oluşan buzlanma, ulaşımın aksamasına yol açıyor.

Özellikle yüksek kesimlerdeki yerleşim birimlerinde yaşamı olumsuz etkileyen olumsuz kış şartları nedeniyle Sındırgı, Balya ve Savaştepe'de 13 mahalleye elektrik verilemiyor.

Merkez Karesi ile Sındırgı, Susurluk, Dursunbey, Kepsut, İvrindi ve Bigadiç ilçelerinde ise 231 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Yetkililer, yollardaki buzlanmaya işaret ederek, sürücülerin trafikte dikkatli olmalarını, hız yapmamalarını istedi.

Bandırma ve Erdek'te eğitime kar engeli

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, yaptığı açıklamada, ilçede etkisini gösteren kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının ulaşımı olumsuz etkilediğini söyledi.

Bu çerçevede ilçe merkezi dışındaki mahallelerdeki okullar ile taşımalı sistemle eğitim verilen kurumların bugün tatil edildiğini dile getiren Mantı, olumsuz hava şartlarının devam etmesi halinde tatil süresinin uzatılabileceğini kaydetti.

Erdek Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan ise ilçe merkezinde sabah saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Tatlısu, Karşıyaka, Çakıl, Ballıpınar, Çayağazı ve Kestanelik'te eğitime ara verildiğini söyledi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement