Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Kahramanmaraş merkez Dulkadiroğlu, Elbistan ve Afşin ilçelerinde taşımalı sistemin uygulandığı okullar, bölgedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle tatil edildi Adıyaman'da 83 köye ulaşım sağlanamıyor.

16.01.2015 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesi ile taşımalı sistemin uygulandığı Elbistan, merkez Dulkadiroğlu ve Afşin ilçelerindeki okullarda kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşullarının kentin büyük bir bölümünü etkisi altına aldığını söyledi.

Kar yağışının şehrin yüksek kesimlerinde hayatı olumsuz etkilediğini vurgulayan Akkurt, "Öğrenci ve öğretmenlerimizin güvenliği için taşımalı eğitimin uygulandığı merkez Dulkadiroğlu, Elbistan ve Afşin ilçelerindeki taşıma sisteminin uygulandığı okullar bugün tatil edildi. Ayrıca Ekinözü ilçesinin tamamında eğitime 1 gün ara verildi" diye konuştu.

Adıyaman

Kar yağışı Adıyaman'da hayatı olumsuz etkiliyor.

Alınan bilgiye göre, bölgede 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 83 köye ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresine bağlı ekipler, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada Adıyaman'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenen 9 kişi tedavi altına alındı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde de sis kara ulaşımında aksamalara neden oldu, görüş mesafesi yer yer 20 metrenin altına düştü. Trafik ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement