Yurtta Kış - Son Dakika
Yerel

Yurtta Kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar, tipi ve rüzgar dolasıyla 50 mahalle ve köyle ulaşım sağlanamıyor.

17.02.2015 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar, tipi ve rüzgar dolasıyla 50 mahalle ve köyle ulaşım sağlanamıyor.

Karadeniz üzerinden gelen alçak basınç merkezinin etkisi altında bulunan bölge illerinden Erzurum ve Kars'ta kar yağışı etkisini artırdı.

Bölgede aralıklarla görülen kar, tipi ve rüzgar nedeniyle Erzurum'un kırsal kesimindeki 9 mahalle, Bitlis'te 36, Ağrı'da 5 olmak üzere 50 mahalle ve köy yolu ulaşıma kapandı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdaresi ekipleri, söz konusu yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yetkililer, bazı mahalle yollarının açıldığını ancak kuvvetli rüzgar nedeniyle yeniden ulaşıma kapandığını bildirdi.

Karayolları ekipleri de şehirlerarası yollarda ulaşımın aksamaması için karla mücadele ve tuzlama çalışması yapıyor.

Erzurum'da 188 hasta kurtarıldı

Karla mücadele ekipleri, son 2,5 ay içerisinde Erzurum'un kırsal kesiminde yolu ulaşıma kapalı olan mahallelerde mahsur kalan hastalara da yardım eli uzatıyor.

Erzurum Valiliği Kriz Merkezi Başkanlığı koordinesinde, karla mücadele ve 112 Acil Servis ekipleri, evlerinde mahsur kalan hastaları kar üstü araçlarla alarak, çeşitli hastanelere ulaştırıyor.

Ağırlıklı olarak Çat, Hınıs, Tekman ve Karayazı'dan olmak üzere 12 ilçenin kırsal kesimindeki mahallelerden 44'ü doğum, 26'sı çocuk 188 hasta kurtarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement