Yurtta Kış - Son Dakika
Yerel

Yurtta Kış

Kar yağışı nedeniyle Samsun'da 78 mahalle ile Sinop'ta 200 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

17.02.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kar yağışı nedeniyle Samsun'da 78 mahalle ile Sinop'ta 200 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle 19 Mayıs ilçesinde 3, Alaçam'da 52, Bafra'da 21 ve Ladik'te 2 olmak üzere 78 mahalle yolunda ulaşım sağlanamadığı belirtildi.

Meteorolojik uyarının da yapıldığı açıklamada, hava sıcaklıklarında 4 ila 8 derecelik düşüşler beklendiği, rüzgarın kuzeyli yönlerde orta kuvvette, kıyı kesimlerde ise zaman zaman kuvvetli eseceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Günün en yüksek sıcaklığının Samsun'da 3 derece gerçekleşeceği, iç ve yüksek kesimlerde kuvvetli, kıyı kesimlerde ise hafif olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bölgenin iç kesimlerinde mevcut kar tabakasının üzerine yağacak taze kar nedeniyle yüksek ve eğimli kesimlerde çığ tehlikesi bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Açıklamada, görüş mesafesinin 100-150 metre olduğu Samsun Limanı'na gemi yanaştırılmadığı ve kalkış yapılamadığı bilgisine yer verildi.

Sinop'ta 200 köy yolu ulaşıma kapandı

Sinop Valiliği İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle merkezde 22, Gerze'de 35, Erfelek'te 34, Dikmen'de 9, Ayancık'ta 61, Boyabat'ta 6 ve Türkeli'nde 33 olmak üzere 200 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi, yolları ulaşıma açmak için iş makinesi ve karla mücadele ekipleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement