Yurtta Kış - Son Dakika
Yerel

Yurtta Kış

Rize, Çorum, Sinop, Amasya ve Samsun'da etkili olan kar yağışının ardından kapanan köy yollarının açılması için çalışmalar devam ediyor.

20.02.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize, Çorum, Sinop, Amasya ve Samsun'da etkili olan kar yağışının ardından kapanan köy yollarının açılması için çalışmalar devam ediyor.

Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı sonucu il genelinde 357 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.

Arslan, 27 greyder, 4 kar paletli kamyon ve 2 greyderle yürütülen yol açma çalışmaları kapsamında bu sayının 212'ye gerilediğini ifade ederek, "İl merkezinde 130, Sungurlu'da 18, Osmancık'ta 15, İskilip'te 20, Ortaköy'de 18 ve Alaca'da 11 köy yolu olmak üzere kapalı bulunan 212 köy yolunu açmaya çalışıyoruz" dedi.

Hamile ve diyaliz hastalarının bulunduğu köylerden gelen ihbarlara öncelik verdiklerini ifade eden Arslan, Karayolları, 112 Acil Servis, jandarma ve AFAD ekipleriyle koordineli çalışma içinde olduklarını söyledi.

Sinop

Sinop İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kar yağışı sebebiyle Gerze'de 1, Erfelek'te 1, Dikmen'de 5, Ayancık'ta 46, Boyabat'ta 12, Durağan'da 25, Saraydüzü'nde 2 ve Türkeli'nde 7 olmak üzere 99 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi ekipleri, yolları ulaşıma açmak için iş makinesi ve ekiple çalışmalarını sürdürüyor.

Amasya

Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Aykutlu, Hamamözü, Taşova ve Gümüşhacıköy ilçelerinde kar yağışının etkisini sürdürdüğünü belirtti.

Bu ilçelere bağlı 30 köy yolunun dün açıldığını ancak bugün başlayan yağış sonucu bunların tekrar kapandığını ifade eden Aykutlu, "Ekiplerimizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Vatandaşımızın mağdur olmaması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Hava şartlarına bağlı olarak kapalı yolların yeniden ulaşıma açılması sağlanacak" dedi.

Rize

Rize'de kapanan köy yollarının bir kısmı açılırken İkizdere ilçesinde 15 köyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresine bağlı 107 personel, 48 iş makinesiyle 427 kilometrelik alanda kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Samsun

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle 3 ilçeye bağlı bazı mahallelerin yollarının ulaşıma kapandığı belirtildi.

Açıklamada, Asarcık'ta 1, Alaçam'da 5 ve Kavak'ta 4 mahalle yolunun ulaşıma kapalı olduğu ifade edilerek, ilçe belediyelerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yol açma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement