Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 618 köy yolunda ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

22.02.2016 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 618 köy yolunda ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kentte etkili olan kar yağışının ardından merkezde 68, Akıncılar ilçesinde 28, Altınyayla'da 10, Doğanşar'da 23, Gölova'da 28, Hafik'te 75, İmranlı'da 62, Kangal'da 30, Koyulhisar'da 40, Suşehri'nde 61, Şarkışla'da 45, Ulaş'ta 20, Yıldızeli'nde 42 ve Zara'da 86 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Karla mücadele ekipleri kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan kent merkezinde etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. İl merkezinde kar kalınlığı yer yer 30 santimetreye kadar ulaştı.

Eğitime kar engeli

Ulaş, İmranlı ve Altınyayla ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Ulaş Milli Eğitim Müdür Vekili Bülent Çezik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiğini söyledi.

İmranlı Kaymakamlığının internet sitesinde yer alan duyuruda da İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar gereğince ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime bugün ara verildiği belirtildi. Ayrıca, kamuda çalışan gaziler, gebeler, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların da bugün izinli sayılacakları kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement